VÄHILLÄ TIEDOILLA VOI MAAKUNTALEHDEN ALANURKAN TÄYTTÄÄ

Tuo otsikon väite täyttyy, jos Johannes Blom sanoo kirjoittaneensa kristinuskosta. Mutta jos hän luo uutta uskontoa niin otsikko on harhaanjohtava. Tästä uudesta uskonnosta hän tuntuu tietävän kovin paljon. Samalla tavalla kuin arkkipiispa Kari Mäkinen. Hänkin on perillä toimittaja Blomin kirjoittamasta uskonnosta vai voisiko sitä nimittää lahkoksi, koska siinä on muutamia piirteitä kristinuskosta.

Ennen uskonpudistusta paavin kirkko möi aneita. Tuolla käytännöllä ei ollut mitään tekemistä Raamatussa esitetyn uskonnon kanssa. Tuota vanhaa tapaa ja nykyistä opin runtelemista voi hyvinkin pitää verrannollisena.

Jos Mäkinen haluaa olla rehellinen, hänen pitäisi kertoa missä kohden hänen oppinsa eroaa Raamatussa esitetystä.

Toimittajalle sanoisin, että lähimmäisen rakkautta ei ole se, että väärin opettaa ja lähimmäiselle koituu korvaamaton vahinko. Oikean tiedon jakaminen on varmenpaa lähimmäisenrakkautta.

Riittäköön tämä kannanotto tällä kertaa.

4 kommenttia artikkeliin “VÄHILLÄ TIEDOILLA VOI MAAKUNTALEHDEN ALANURKAN TÄYTTÄÄ”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Tämän päivän alanurkassa päätoimittaja Uusi-Kilponen otti raippaasti kantaa johtajien ahneuteen ja sen kielteisiin vaikutuksiin. Voisi sanoa koko rahan edestä. Luultavasti mielipide oli koko lehden virallinen kanta, vaikkei se ollutkaan pääkirjoituksessa. Mitään uutta ajatustahan kirjoitus ei sisältänyt, mutta tässä tapauksessa mielipiteenilmaisulla on riittävä merkitys. Sama pitää toistua kaikissa sanoma- ja aikakausilehdissä. Moraalinen paine pitää kasvattaa riittäväksi, koska kysymys on kovanahkaisesta ja ylimielisestä ihmistyypistä. Odotamme Finnairin johtajan kieltäytyvän vastaanottamasta lisäeläkettään. ja laskevan palkkaansa lähemmäksi kansan tasoa. Saamme ilmoituksen siitä varmaan lähipäivinä.

  Pohjakirjoitusta jatkaakseni: Meillä lanseerataan jatkuvasti tuoteväärennöksiä ja ne saavat asioista tietämättömiltä rohkaisevia kehuja. Asialla on äänekäs osa papistoa arkkipiispan johdolla, julkisuushakuiset yksilöt.

 2. Antti Sulonen sanoo:

  Uusi-Kilponen niin kuin moni muukin on käsittänyt asian väärin. Karvinen on katsellut Speden ja Loirin sketsin, jossa Loiri hakee kaupasta tavaraa ja ostaessaan lupaa maksaa ostokset palkannousuprosentillaan. Sama on toistunut Karvisen tapauksessa vain toiseen suuntaan, hän on luvannut prosentteja palkastaan, siis logiikaltaan saman tasoinen henkilö kuin palkollinen Loiri.
  Oli siinä Uusi-Kilposen kirjoituksessa asiavirhekin, hän kirjoittaa, että työnantaja maksaa työeläkemaksut. Työnantaja välittää nuo maksut, mutta työntekijä työtä tekemällä tuo työnantajalle tarvittavan rahan noiden maksujen maksamiseen. Työnantaja maksaa myös työntekijän verot. oletteko kuulleet työnantajasta, joka omista pääomistaan maksaa työntekijänsä palkat, verot ja sosiaali-,sekä eläketurvamaksut.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Antti Sulonen oikaisee kommentissaan yleisesti vallalla olevaa käsitystä, että työnantaja maksaa sosiaaliset maksut ja palkat ym. Tätä yleistä käsitystä Uusi-Kilponenkin alanurkassaan jatkaa, koska asia sille näyttää.

  Tosiasiassahan työntekijän tulee tuottaa tehtävässään yritykseen sitä lisäarvoa, josta ko. kustannukset maksetaan. Lisäksi työntekijän on työllään muodostettava yrityksen muukin kustannustaakka, sekä voitto, osinkoineen ja veroineen. Muutenhan toiminta ei olisi kannattavaa eikä yritys voisi jatkaa toimintaansa. Monessa muussakin asiassa toistamme sitä mitä näemme. Useinkin on niin, ettemme näe metsää puilta.

  Tässä on samanlaisesta kysymys, kuin ennen luultiin auringon kiertävän maata, kun se sille näytti. Nythän tiedämme, asiaan syvemmin paneutuneina, sen olevan toisinpäin.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Pohjakirjoitukseen lisäyksenä: Oli surkeata aamulla kuunnella Helsingin piispaksi pyrkivien puheita. Vain pannasta saattoi päätellä heidän saaneen hengellisen koulutuksen, muuten asia olisi ollut mahdoton todentaa.

  Jostakin historian muistista kumpuaa semmoinen käsite kuin ”viisastelijoiden aikakausi”. Elämmekö sitä aikaa uudestaan.

css.php