VALTIONYHTIÖ FINNAIR JA SUOMEN HALLITUKSEN MINISTERIT

Olemme seuranneet näytelmää, jonka käsikirjoitus on tehty huolella. Rooleissa ovat Suomen valtion ministerit, Lintilä ja Sipilä. Ohjaajana, käsikirjoittajana ja pääroolin näyttelijänä Karvinen. Omistajaohjausyksikön vetäjä Eero Heiliövaara sai näytellä ISOA POIKAA. Finnairin johtajan rooli oli seisoa kulissina, mutta hän tienasikin parhaiten osastaan. Ehkä muutkin saavat palkioihinsa korotuksen kunhan yleisö hajaantuu ja unohtaa juonen. Oliko ministereillä harjoitteluaikaa osaansa vai tuliko rooli yllätyksenä?

Nyt tälle näyttelijäkaartille pitäisi jakaa palkinnot seuraavasti: 1. Finairin ylimääräinen yhtiökokous koolle, joka erottaa yhtiön hallituksen ja valitsee realimaailman tuntevia rehellisiä henkilöitä uuteen yhtiön hallitukseen nopeutetussa aikataulussa. 2. Eero Heliövaaran ei tarvitse aamulla vaivautua työpaikalle ja palkanmaksu katkeaa tänään. 3. Ministerien on nyt pystyttävä näyttämään, että he ovat olleet tosissaan määritellessään lentoyhtiön johtajien palkitsemisesta, tai jätettävä tehtävänsä tolkummille. 4. Lentoyhtiön johtajan paikka auki välittömästi.

3 kommenttia artikkeliin “VALTIONYHTIÖ FINNAIR JA SUOMEN HALLITUKSEN MINISTERIT”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Kerta toisensa jälkeen tällaiset palkitsemiset päätyvät samaan lopputulokseen ja samanlaisen näytelmän saattelemina. Politikot ovat tuohtuneita tapahtuneesta, mutta toteavat ettei sopimusta voi muuttaa. Palkkio jää voimaan. Kaikki tietävät miten kuvio menee. Palkittava tietää. Palkitsijat tietävät. Politikot tietävät. Yksin kansa on tietämätön ja tyytyy siihen kun politikot ovat hetken TUOHTUNEITA.

  Hetken päästä palkitsijoiden vuosikorvauksia nostetaan tuntuvasti. Niin tulee käymään myös Finnairin tapauksessa. Sehän tapahtuu salassa, koska sitä ei tarvitse tiedottaa yhtiön ulkopuolelle. Sitä perustellaan korkeintaan hallitusammattilaisten yleisellä palkkiotasolla.

  Monet näistä suurten yhtiöiden hallituksen jäsenistä ovat hallitusammattilaisia. He eivät muuta teekään kuin istuvat eri yhtiöiden hallituksissa. Seuraava suuri ryhmä yhtiöiden hallituksissa on toisten suuryhtiöiden johtajat. He istuvat toistensa hallituksissa ja pystyvät näin hallitsemaan nämä palkkiotouhut vuoroin vieraissa periaatteella. Eli nostelevat toistensa palkkoja, palkkioita, eläkkeitä ja vuosikorvauksia. He ja heidän tulonsa elävät täysin muusta irrallista elämää. Ei heille kuulu kansan ääni.

  Nyt ollaan karkaamassa röyhkeydessä liian pitkälle. Tämä röyhkeys tulee vaikuttamaan Suomen ja yritysten tulevaisuuteen ja edelleen jatkuessaan sen seuraukset saattavat olla arvaamattomat. Maailmalla on näistä kokemusta, eikä vaan maailmalla, vaan myös meidän historiassa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Kansan tulee tarkemmin valvoa yläluokan ahnehtimista ja siihen pitää heti puuttua. Nyt tämä avokätinen palkitsemistapa on ryöstäytynyt ja sen pysäyttäminen vaatii tukevia toimia. Kaikkein helpoin tällaisten asioiden hoitaminen tapahtuu, kun orastava tapa katkaistaan heti.

  Jokaisen yrityksen henkilökunnalla on sanottavansa yhteisönsä asioihin. Finnairin tapauksessa henkilökunta on sopeuttanut toimintojaan yhtiön talouteen mukautuen. Henkilökunnalla on moraalinen oikeus puuttua nyt tapahtuneeseen hallituksen ja johtajan ylilyöntiin.

  Suurten osakeyhtiöiden osalta osakeyhtiölainsäädäntöä tulee muuttaa siten ettei kohtuuttomat palkkiot eikä yrityksen tulevaisuutta vaarantavat osingot ole mahdollisia. Suuret yritykset tulee ymmärtää kansalliseksi omaisuudeksi. Eli niiden merkitys kansantalouteen on merkittävä ja niiden toiminta on turvattava ja suojattava sellaisten henkilöiden päätöksiltä, jotka ovat ajautuneet ulos arkielämän tuntemisesta.

  Remonttia kaipaavat myös oikeistopuolueiden puolueohjelmat ja puolueväen ajattelu. Puhtaasti kapitalistinen ajattelumalli alkaa olla vaarallinen kansakunnan menestykselle. Eikä se tiettyyn pisteeseen ajautuessaan ole vaaraton kellekkään. Niikuin ei vasemmistolainen ääriajattelukaan.

  VR:n veturimiehet ovat heränneet yhtiötänsä koskevaan suunnitelmaan. Hallitus näyttää nyt ryhtyvän pilkkomaan yhtiötä jotain tehdäkseen, ymmärtämättä mitkä ovat seuraukset. Ministeri Berneri syöksähtelee ajatelmineen ymmärtämätä mitä on saamassa aikaan, seurauksineen. Häntä ohjaa vain ja ainoastaan oikeistolainen ajattelumalli ja se näyttää riittävän hänelle perusteluksi.

  Pilkkomisesta syntyy peiniä kapea-alaisia yrityksiä kohoavine henkilöstö- ja hallintokuluineen. Kun yleensä mennään suurenpiin yksiköihin perusteluna leveämmät hartiat. Oikeana Bernerin perusteluna on ulkolaisten firmojen mukaansaaminen jakamaan suomen kuljetuskuluihin menevää rahaa. Näin jos hän uskaltaisi rehellisesti kertoa oikean tavoitteensa.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Berneri ja Sipilä tekevät kokoomuksen puolesta likaisen työn. Orpo saa tyytyväisenä katsoa sivusta. Eikä Orpo pystyisikään omilla avuillaan nostamaan kokoomuksen kannatusta nykyiselle tasolle.

  Keskustaministerien likainen työ syö puolueen kannatusta. Ainut järki näiden kahden keskustaministerin toimissa on, jos heillä on tavoitteena seuraavissa vaaleissa yrittää kokoomuksen riveistä kansanedustajaksi. Itse asiassa Berneri ei ole kansan valitsema vaan Sipilän suosikki ja Sipilän nostama nostoväkeen kuuluva henkilö. Bernerillä ei ole kansan antamaa oikeutta varsinkaan tuhota kansan omaisuutta. Berneri on todella täysi ideologi ja ehkä joidenkin ryhmien edusmies eli lobbari, jolle on annettu perusteetonta valtaa.

css.php