PÄÄSIÄISENÄ LIIKKUU TUOTEVÄÄRENNÖKSIÄ LUVATTOMAN PALJON. VAI OVATKO NE PIRATISMIA, MUTTA EIVÄT KUITENKAAN AIVAN ALKUPERÄISESSÄ MUODOSSAAN.

Mikäli ne esittäisi alkuperäisinä vaarana olisi leimautuminen ja sitähän nykyihminen ei halua. Siinä kävisi samoin kuin ilmoittaisi syövänsä kik-herneitä. Heti kysyttäisiin, onko sinusta tullut jokin pupu vai?

Aikoinaan oli melkoinen mielipiteiden muokkaus ennenkuin savottamiehet saatiin syömään kasviksia. He mieluummin kärsivät ylpeästi keripukista kuin luopuivat läskisoosista.

Jos pääsiäisen sanoman esittää alkuperäisenä käy samoin kuin kik-herneiden syöjälle, leimataan, uskovaiseksi. Vaikka alkuperäinen tuote on kestävänpi ja kantaa pitemmälle, ilman hengellistä keripukkia.

Puhutaan vanhasta kertomuksesta, joka on sovitettu tähän päivään, viihdykkeeksi tai hurskautukseksi.

6 kommenttia artikkeliin “PÄÄSIÄISENÄ LIIKKUU TUOTEVÄÄRENNÖKSIÄ LUVATTOMAN PALJON. VAI OVATKO NE PIRATISMIA, MUTTA EIVÄT KUITENKAAN AIVAN ALKUPERÄISESSÄ MUODOSSAAN.”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Helsingissä pääsiäisnäytelmän Jeesusta esittänyt näyttelijä pohdiskeli, mitähän Jeesus ajattelisi nykymenosta Suomessa. Olisiko Hän itsekin syrjäytetty. Vaarana on, että Hän syrjäytyy sitä mukaa kuin opista luovutaan tai sitä merkittävältä osin muutetaan ja sovelletaan tapojamme hyväksyväksi. Muodikas vaihtoehtoinen totuus saattaa korvata alkuperäisen, emmekä välttämättä tunnista sitä kyberhyökkäyksiin tuttumattomina. Hyökkäykset saattavat tulla luotettavan tuntuisista lähteistä.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Syrjäytymisessä on kaksi osapuolta. Syrjäytyjä ja mistä syrjäytyy.

  Hengellisesti ajateltuna me syrjäydymme oikeasta opista, seurauksena moraalin aleneminen, joka vaikuttaa moneen asiaan yhteiskunnassamme. Ei vähiten valtiontalouteen.

  Toinen vaikutuskanava on valtionjohto, jonka käsitykset oikeasta hämärtyvät ja se näkyy jo lainsäädännössämme. Meillä on vaihtumassa kansan henkinen ja hengellinen sisältö. Pikkuhiljaa suurenpaa hälyä aiheuttamatta. Näistä on Euroopassakin kokemuksia. Eikä vaivan tarvitse menne kovinkaan pitkälle, kun jäljet alkavat näkyä. Eikä välttämättä ymmärretä vaivan varsinaista aiheuttajaa. Helposti haukutaan väärää puuta tilannetta korjatessa.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Suomalaisilta kyseltiin pelkoja. Mutta pahinta pelkoa ei ollut vaihtoehtojen joukossa. Suomalaiset pelkäävät leimautumista yli kaiken. Pahin leima liittyy uskontoon. On todella vapaa jos tuon pelon saa karistettua matkastaan. Uskonnonvapauslaki ruokki kristinuskoon leimautumisen pelkoa.

  Leimautumisen pelot ovat muokanneet ilmaisutyyliämme, puhumme ja kirjoitamme kuin parhaatkin politikot. Meidäm itsemme asettamat tavoitteet määräävät mitä voimme julkisuuteen saattaa. Johtaako esiintymisemme tavotteen saavuttamiseen.

  Kannattaa kysyä itseltä oletko tässä suhteessa vapaa ja muodostuuko kuva sinusta vapailla markkinoilla, vai tiukassa ohjauksessasi.

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Jos edellä olevia ajatuksia kokoaisi teesien muotoon:

  En pelkää leimautumista.
  En tavoittele harkitulla esiintymisellä asemaa, saavutuksia tai arvonantoa.
  En mieti mikä on hyväksi urakehitykselle, puolueelle jne.
  Tuon julki minkä tunnen oikeaksi.
  Tavoittelen vastuullista vapautta ilmaisuun.

  Näitä asioita nousee mieleen nykyviestinnästä. Luetteloa voi vielä kasvattaa kukin omilla kokemuksillaan ja huomioillaan.

  Voisi tapahtua suuriakin muutoksia hallintoomme edellä olevien teesien käyttöönotolla.

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kiinalainen sanonta: ”Kun muutat puhetapaasi, ajattelusi ja toimintatapasi muuttuu perässä.” Uskonnossamme ilmaistaan sama asia vähän syvemmin. ”Sydämen kyllyydestä suu puhuu.” Toteamus sisältää mahdollisen muutostarpeen. Suu voi puhua hyvää tai pahaa.

  Sanat rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat kuin kansainvälinen PERUSTUSLAKI, joka turvaisi oikeutemme kaikilla elämänalueilla. Sama turvaava vaikutus olisi myös yhteiskuntaamme kohtaan.

  Jos rehellisyys ja oikeudenmukaisuus poistuu yhteiskunta ajautuu vaikeuksiin. Yhteiskuntamme ja kanssakäymisemme perustuu luottamukseen. Näin yksinkertainen elämämme perusta on.

  Siinä sitä piratismia ja tuoteväärennöstä on, kun uskottelemme niitä oikeiksi.

 6. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Mitä lyhyemmälle ajalle tavotteet on asetettu, sitä nopeanpia toimenpiteet tavotteen saavuttamiseksi tulee olla.
  Pommi-isku urheilujoukkuetta vastaan, kohteen osakekurssin muuttamiseksi, oli ääriesimerkki, mutta kertoo nykytilasta.

  Meidänkin hallituksella on kiire saada näyttöjä kyvyistään ensin ennen mielipidemittauksia ja sitten seuraavia eduskuntavaaleja. Työn jälki on heikentynyt. Puolueiden sodosryhmät saattavat olla malttamattomia ja odottavat tuloksia.

  Vanhat hyvät arvot eivät ehdi näihin kiireisiin.

css.php