ILTAUUTISTEN ANTIA. YKSITYISET SOTEYRITYKSET SOTKEVAT HUONON UUDISTUKSEN ENNENKUIN ON SAATU EDES LAKIA VALMIIKSI. YRITYKSET AJAVAT OMIA ETUJAAN ASEMIIN KUNTAPÄÄTTÄJIEN AVUSTUKSELLA.

Aivan perustavaa laatua oleva virhe sotehommassa oli avata ymmärtämättömyyttään bisnekselle ovet vapaaseen operointiin ja varmistelemaan tulevaisuutensa pitkillä sopimuksilla jo ennakkoon.

Lainsäätäjä on auttamattoman hidas yrityksiin verrattuna. Kokoomuksen vaatimus valinnanvapaudesta varmisti yrityksille tilaisuuden hoitaa kilpailuasemansa ja tuleva hinnoittelunsa hyvään tuloskuntoon. Yritykset ovat ketteriä ja taitavia ajamaan etujaan eikä lainsäätäjä siinä kisassa pärjää.

Hallitus lähti kiipeämään peppu edellä puuhun. Sillä menetelmällä ei synny menestystarinoita.

Hallituksen pitää nyt ilmoittaa, että sotessa keskitytään vain ja ainoastaan laittamaan julkinen palvelu kuntoon ja luovutaan valinnanvapaudesta.

2 kommenttia artikkeliin “ILTAUUTISTEN ANTIA. YKSITYISET SOTEYRITYKSET SOTKEVAT HUONON UUDISTUKSEN ENNENKUIN ON SAATU EDES LAKIA VALMIIKSI. YRITYKSET AJAVAT OMIA ETUJAAN ASEMIIN KUNTAPÄÄTTÄJIEN AVUSTUKSELLA.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Miksi olemme päästäneet puolueet lähes viralliseen asemaan yhteiskunnassamme. Osallistuminen yhteiskunnan rakentamiseen on tehty puolueiden ulkopuolella todella vaikeaksi. Mehän rahoitamme puolueiden toimintaa yhteiskunnan varoista, mutta ilman puolue-eliitin hyväksyntää ei pääse kansanedustajaehdokkaaksi.

  Kuka uskoo, että puolueet olisivat halukkaita vaarantamaan valta-asemaansa??? Heidän tahtonsa menee siis ohi kansan edun. Ketkähän ovat rakentaneet tämän järjestelmän.

  Jokaisella pitäisi olla yhtäläinen oikeus tulla valituksi ja ainakin asettua ehdokkaaksi eduskuntaan ja kunnanvaltuustoon. Sehän olisi oikeata demokratiaa. Kaikille taattaisiin yhtäläinen mahdollisuus kuten koulutuksessakin on pyritty tekemään.

  Nykyinen systeemi likkiyttää päätöksenteon samoille harvoille henkilöille suurissa puolueissa.

  Puoluevallan heikentäminen parantaisi merkittävästi päätösten laatua.

  Kekkosvitsissä sanottiin sattuvasti:” Herran pelko on herran alku.” Niin pääsee herrahissin kyytiin.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Erkki Tuomiojan kirjan nimi: ”Häivähdys punaista.” Sopii muunneltuna polittiseen puoluevaltaan. Puolueiden toiminnassa on hävähdys diktatuuria. Puolueet näkevät valtion varat kuin ominaan, kuten diktatuurissa on tapana. Puolueet omalla päätöksellään päättivät jakaa yhteiskunnan pussista itselleen puoluetukea. Hallitus päättää edustamiensa puolueiden tuella myös valtion omaisuuden myynnistä. Voivat suunnata saatuja varoja omien polittisten tavotteiden tuentaan.

  Myös demokratiassa taistellaan vallasta, vain menetelmät ovat muutaman vuosituhannen aikana muuttuneet. Ennen vallanvaihdossa putosi pää, nyt kaatuu jakkara. Mutta periaate on säilynyt pohjinmiltaan samana.

  Kaikissa politikoissa asuu pieni Erdokan, kun perustuslakia yritetään venyttää Sotelle sopivaksi.

css.php