ONKO YHTEISTYÖTARJOUS ÄÄNESTÄJILLE VOIMASSA VIELÄ MA 10.04.

Jos ristisanatehtävässä olisi vihjeenä VAALIMAINOS, tarjoaisin vastaukseksi sanaa ETOVA.

6 kommenttia artikkeliin “ONKO YHTEISTYÖTARJOUS ÄÄNESTÄJILLE VOIMASSA VIELÄ MA 10.04.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Pihlajanmarjat ovat komeita ja kauniissa ryppäässä, mutta maisteltuaan totesi kettu:”Happamia ovat.” Suomalainen vanha viisaus.

 2. kuningasjätkä sanoo:

  Nyt sä Eero muistat sen jutun väärin….

  Se kylläkin meni niin että Kettu näki että pihlajassa oli marjoja, niin komean punaisia ja houkuttelevan näköisiä, mutta kun ei ylettänyt niitä syömään eikä jaksanut hypätäkään tarpeeksi korkealle, niin totesi lopulta:
  ”Hyi olkoot, ovat happamia kuitenkin”

  Eikä se ole edes Suomalainen kansanviisauskaan! Vaan ihan tuontikamaa Kreikasta, sillä se on Aisopoksen satukirjasta peräisin!
  Katso vaikka jos et usko: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kettu_ja_pihlajanmarjat
  ja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Aisopos

  Että Sikäli……

 3. kuningasjätkä sanoo:

  Vietin tässä vaalivalvojaisia, aikani kuluksi.
  Mutta sattuipa käymään niin että nukahdin hetkiseksi ja näin aivan kamalaa unta. Siinä unessa luin lehdestä uutista joka meni jotakuinkin näin, mikäli oikein muistan:

  Hartolassa keskusta ampaisi johtoon jo ennakkoäänien tultua. Veturina keskustalla on Jeremias Sankari, joka sai kaikkiaan 91 ääntä.
  – Tyytyväisillä mielin tässä voi olla. Hartolassa ei kuitenkaan ole ollut sellaisia suuria erimielisyyksiä, että tulos kovasti muuttaisi valtuuston henkeä.
  Hirvenkaatotulilla ja peijaisissa päätetään edelleenkin mitä tehdään ja kaikki sitten yksimielisenä äänestävät puolesta ja nyökyttävät hyväksyvästi päätään.

  Nyt kun seuraavalla valtuustokaudella yksimielisesti nostamme kunnan veroprosenttia 25%yksikköön ja korotamme kiinteistöveroja, niin saamme monet asiat sillä lisärahalla kompensoiduksi, mm. sen etteivät kunnan kesämökkitonttikaupat oikein suju, eikä uusia kuntalaisia synny tai muuta Hartolaan kun ei täällä oikein ole millä tulisi toimeen.

  Onneksi sentään maahanmuuttajia ja luvattomasti suomessa oleskelevia paperittomia riittää, joten saamme ainakin tyhjillään olevia kunnan vuokra-asuntoja täytettyä heillä.
  Lisäksi suunnitelmissa on Itä-Hämeen alueellisen suurmoskeijan rakentaminen tai toisena vaihtoehtona nyt tyhjillään olevan ja myymättä jääneen Tainionvirran koulun muuttaminen moskeijaksi. Siellähän tilaa riittäisi vaikka millaiseen rukoilutoimintaan ja luokkahuoneista voisi sisustaa oikein mainioita turvahuoneita laittomille ja paperittomille pakolaisille.
  Kertoo, pakolaismyönteinen ja suvakkiudestaan kuuluisaksi tullut Keskustapuolueen ääniharava.
  ********************************************************************************
  Valtuustoaan pienentäneessä Hartolassa vihreät nappasivat yhden paikan. Mari Eilamo ilahtui jo ennakkoäänten tuloksesta, joka näytti, että vihreille on tulossa yksi paikka. Tilanne säilyi samana loppuun asti.
  – Vihreät ovat nousseet valtakunnallisestikin, sanoo Eilamo.
  Tästä on hyvä jatkaa, ehkäpä kohta jokaiseen niemeen ja notkoon voimme perustaa mittavat hamppuviljelmät ja saada Hartola nousuun muullakin kuin suomen suurimmilla yksipäiväisillä markkinoilla
  Vihreiltä Hartolan valtuustoon päässyt Tiina Edelman arvelee, että enemmistö heitä äänestäneistä oli liikkeellä nimenomaan vaalipäivänä.
  *********************************************************************************
  Hartolan kokoomuksen Jarkko Fågel pitää tulosta odotettuna. Valtavia yllätyksiä ei tullut.
  – Oman listamme puolesta voi olla tyytyväinen tähän, etenkin kun valtuusto pieneni, toteaa Fågel.
  Pienessä valtuustossa on oivallista toimia koska soraääniä on vähemmän, pienellä porukalla voidaan sopia hallinnonjaosta paremmin.
  *********************************************************************************
  Kokoomuksesta eniten ääniä keräsi Jyrki Tarhonen, 54 ääntä.
  Työnantajani puolesta voin luvata että Hartolan Neste jatkaa edelleenkin ruosteisen vesibensiinin myyntiä ja Hartolan juomaveteen lisätään onnellisuuskemikaaleja, jotta poismuutto ei lisääntyisi.
  *********************************************************************************
  SDP:n äänikuningas oli puolestaan Matti Tanskanen 88:lla äänellään.
  Kiitos äänestäjille jotka eläkeukoa äänestitte, lupaan edelleenkin toimia niin että kaikki tutut kaverit ja naapurinrouvat saavat etuja ja töitä kunnalta, kun minä olen päättämässä asioista. Niinhän meillä SDPssä on aina tehty.
  *********************************************************************************

  Voi kamala millainen uni, onneksi ei siinä kaikki ole totta, eihän?

  Muuten se suomalainen sananlasku: ”Nuorena vitsa väännettävä” onkin oikeastaan alkuperäisesti Italialainen sutkautus : ”la pizza da una giovane età per rubare” joka tarkoitta jotakuinkin ”Nuorena pizza käännettävä”

  Politikot ovat sittemmin omaksuneet sen muunnoksena ”Nuorena takki käännettävä…”

  No Huh-Huh

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Kuningasjätkän kommentit ovat sattuvia ja viisauksien alkuperän glopaali tunteminen on kehittävää. Toisaalta Suomen eri alueilla on eri viisaudet ja eri ketut niitä kehittelemään. Minun tuntemani kettu kyllä maisteli marjoja puoluepolittisesta pihlajasta ja hänen lausumansa oli kokemusperäinen.

  Et ole ehkä ainut, joka näki vaalien alla polittisia unia.

  Tekstiiliteollisuus valmisti aikoinaan kääntöpuseroita ja ideana oli juuri värin vaihtuminen. Niiden suosio ei ollut pitkäaikainen ja hyvä niin. En tiedä tuliko kyseinen idea Italian muotitaloista vai peräti Pariisin putikeista. Kansainvälisiä olemme aina olleet.

 5. kuningasjätkä sanoo:

  Kiitos Eero!
  Tuokirjoittamani ja näkemäni painajaisuneni tuntuu jo paljon pehmeämmältä, noiden edellä mainitsemiesi lauseiden jälkeen.
  Mutta kuitenkin sanoisin, että voihan se olla niinnii taikka sitten toisinnii!
  Mutta tietty parempi että toisinnii…

  Mutta mitäpä olen kylillä kuulostellut, niin voihan se olla että Hartolaan tuleekin moskeija joskus, …

  On siinä sitten olemista…..

  Mutta meille on turha tulla selittämään mitään, sen kummemmin tästä nykyisestä uskonnosta ja sen eri vivahteista tai uusistakaan, haulikko-lähtö tulee kartanolta justiinsa….

  Mä kun nääs olen tiettävästi ateisti ja toisinajattelija-koira…..

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  En ole unien selittäjä, mutta hyvä jos voin lähimmäisenä helpottaa polittisten painajaisuniesi jälkeistä elämää.

  Ehkä se Vapaavuori, Helsingin tulevana pormestarina, torppaa lupauksensa mukaan suurmoskeijan rakentamisen. Pienemmän moskeijan sijoituspaikkahan voi olla muuallakin kuin Helsingissä. Ehkä Hartolassa saa katsella kauniita unia ilman pelkoa suurista rakennushankkeista. Semmoinen etu pienellä paikkakunnalla asumisesta on, ja luonnonrauhaa.

  Saattaa ne happamia olla vieraat uskonnot, kun omakin tuntuu vieraalle. Onneksi oma uskontomme perustuu vapaaehtoisuudelle kuten äänestäminenkin. Valinanvapaus on peräisin uskonnostamme, eli sillä tavalla me kaikki sen antimia nautimme.

css.php