OIKEA SOTE-UUDISTUS ON KEHITTÄÄ JULKISEN PALVELUN SAATAVUUS TARVETTA VASTAAVAKSI. TALOUDELLISET RESUSSIT SAADAAN POISTAMALLA KELA KORVAUS YKSITYISILTÄ YRITYKSILTÄ. EHDOTTOMASTI HALVIN JA TEHOKKAIN TAPA PALVELLA KANSALAISIA TASAPUOLISESTI.

Yksityisten palvelujen hinnat laskisivat välittömästi ja niiden saatavuus paranisi. Julkisen puolen lääkäripula helpottaisi hyvin lyhyellä aikavälillä.

Julkisella puolella ei ole tarvetta hoitaa muita kuin todella palveluja tarvitsevia ilman taloudellisen tuloksen vaatimusta. Myös tämä tosiseikka lisää resusseja hoitoihin niitä todella tarvitseville.

Bengt Holmströn antoi ymmärtää, etteivät kaikki toiminnot sovi yritysten hoidettavaksi. Terveyspalvelujen tuottaminen on juuri tällainen. Vastaavasti jätekuljetukset ovat soveltumattomia kunnallisesti hoidettavaksi.

Politikoilta vaaditaan asioiden syvällistä ymmärtämistä, ei pelkkää polittisten tavotteiden saavuttamisen tavoittelua ja joidenkin etujen ajamista.

3 kommenttia artikkeliin “OIKEA SOTE-UUDISTUS ON KEHITTÄÄ JULKISEN PALVELUN SAATAVUUS TARVETTA VASTAAVAKSI. TALOUDELLISET RESUSSIT SAADAAN POISTAMALLA KELA KORVAUS YKSITYISILTÄ YRITYKSILTÄ. EHDOTTOMASTI HALVIN JA TEHOKKAIN TAPA PALVELLA KANSALAISIA TASAPUOLISESTI.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Kun tarkastelee ilman polittisia sarvia ja hampaita, säästöjä todennäköisesti syntyisi alueellisella toteutuksella. Onko se nimeltään maakuntamalli on makuasia. Alueellinen järjestämismalli toisi selkeyttä. Selkeys on aina kustannustehokas.

  Palvelujen yhtiöttämiselle ei ole mitään tarvetta. Yhtiöttäminen ei synnytä säästöjä vaan vie toiminnat konrollien ulkopuolelle ja mahdollistaa tehottomuutta ja suoranaista suhmurointia, kuten nämä kaupunkien yhtiöttämiset ovat osoittaneet.

  Valinnanvapaus, niinkuin sitä nyt on suunniteltu, on todellinen verosyöppö. Palvelujen hajanaisuus johtaa hallitsemattomuuteen. Kun samoja toimintoja hoitaa useita eri organisatioita, kustannukset nousevat jyrkästi eikä järjestelyllä tavoiteta mitään hoidollista etua.

  Valinnanvapauteen suunniteltuun toimenpiteistä irrotettuun hinnoitteluun sisältyy kustannuksia lisäävä vaikutus. Hinnoittelu on summittaista ja johtaa vaikeammin hoidettavien potilaiden syrjintään.

  Yhteiskunnan toimesta järjestettyjen palvelujen hinta on täsmälleen se mitä hoitoon menee. Välineiden ja lääkkeiden kilpailutus tulee yhteiskunnan hyödyksi tai oikeammin lisäresusseiksi hoitotyöhön.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Tasa-arvolla, tasapuolisuudella, yhtäläisten oikeuksien tavottelulla on yhteiskunta kulkenut kestämättömään taloustilanteeseen. Me emme tuota sitä veromäärää mitä polittiset päätökset edellyttävät. Demokratia on tehnyt kepposen koko kansakunnalle puoluepolitikan keinoin.

  Polittisin päätöksin yhteiskunta on ottanut yksilöille omasta elämästään kuuluvaa vastuuta ja kustannuksia. Vapautunutta rahaa on kylvetty vapaa-aikaan ja muuhun toisarvoiseen, joka rasittaa maksutasettamme, joka puolestaan on korvattu valtion ja kuntien velanotolla. Uusi velanotto-organisatio on kehitteillä eli maakuntahallinto, jos kaikki suunnitelmat tulevat toteutukseen.

  Valinnanvapaus on viimeisin yritys lisätä yhteiskunnan kustannuksia entisestään. Äänet on kalasteltava muilla kuin yhteiskunnan varoilla.

  Jakokulttuurin on muututtava tai veroja on nostettava reilusti menoja vastaavaksi ja jo otetun velan maksamiseksi. Jossakin mainoksessa kehotettiin ottamaan järki käteen, mutta kehottaisin sitä lisäämään kuitenkin päähän, jossa sen kuuluukin olla.

  Merkittävä osa kansasta pystyy ja haluaakin vielä kustantaa menonsa hankkeillaan ja nostamaan näin omaa arvoaan ihmisenä ja uusia halukkaita tulee kun kulttuuri muuttuu.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Lehmäkaupantekijät eivät myöntäneet virhettään. Kokoomus saa todennäköisesti valinnanvapauden myötä etuja itselleen. Keskusta tavoittelee vaalituloksilleen myönteisiä aikoja maakuntamallillaan. Suomi ilmeisesti saa maailmalta velkaa budjettiensa täytöksi. Sitähän nämä päätökset tarkoittavat. Jokainen taloutta ymmärtävä tietää mitä nuo päätökset tarkoittavat taloudenpitoon.

css.php