ONNEKSI SOTE-POLITIKAN ARVOTTOMUUS TULI ILMI. KOK.HALUAA ”VALINNANVAPAUDEN” JA KESK. MAAKUNTAMALLIN. LEHMÄKAUPPA ON NYT KATKOLLA, KUN TUO SOTE-SUSI LIVAHTI AITAUKSEEN KESKEN KAIKEN KAIKKIEN NÄHTÄVILLE.

Ninisterien kehonkieli on jo pitkään kertonut todellisuuden sotesta. Se on kuin se entinen automainos, jossa kehuttiin ko. merkin olevan petojen sukua, johon kansa jatkoi: ”Susi jo syntyessään.”

Haastatteluissa ministerien jalat käyvät levottomasti, mielellään kävelisivät ohi tilanteen. Punaiset läikät kaulalla ja poskissa. Kiire kokoukseen. Reippaustaso on laskenut. Rivien välit ovat avointa luettavaa tarkkanäköiselle.

Sipilä alkaa ymmärtää mitä kansan mielestä lehmäkaupalla tarkoitetaan. Orpo puolestaan pyrkii kalifiksi kalifin paikalle eli mielipidejohtajaksi ja ajaa edustamiensa yritysten etua uhkavaatimuksella maakuntamallista.

Kysymys kuuluu onko kansan etu kysymyksessä?

3 kommenttia artikkeliin “ONNEKSI SOTE-POLITIKAN ARVOTTOMUUS TULI ILMI. KOK.HALUAA ”VALINNANVAPAUDEN” JA KESK. MAAKUNTAMALLIN. LEHMÄKAUPPA ON NYT KATKOLLA, KUN TUO SOTE-SUSI LIVAHTI AITAUKSEEN KESKEN KAIKEN KAIKKIEN NÄHTÄVILLE.”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Ei tietenkään ole.
  Tämä vain on oikein hyvä sijoitusbisnes, sijoituksia on hyvä olla, kun politiikka ja päättäminen herkeää kiinnostamasta tai kansalaiset uskomasta höpöjuttuihin eivätkä enää äänestä näitä heppuja vallankäyttäjiksi!

  Katsokaapa nyt vaikka aivan lähihistoriaa, kaikkia noita kilpailukykysopimuksia ja yritysmaailmaan suunnattuja tukia.
  Tämähän on yksi monista sellaisista.
  Jotta yritysten kilpailukyky lisääntyisi, niin täytyy muodostaa sotepäätöskin, silloin yritykset saavat tuottoja ja voivat jakaa osinkoja niihin sijoittaneille.

  Ei tällä ole tavallisen kansalaisen hyvinvoinnin kanssa mitään muuta tekemistä, kuin että kansa maksaa ja sijoittajat keräävät potin yhteisestähyvästä!

  Että Sikäli Siis……

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Näyttää, että pidät iloani soten hautautumisesta ennenaikaisen. Kuningasjätkä, olet oikeassa, sote on puhdas yritystuki ja (korruption tuote). Panin tuon väitteen sulkuihin syytesuojan toivossa.

  Sote on puhtaasti puolueiden oman edun tavoittelua ja polittista peliä käyttäen sairaita muodikkaasti keppihevosina valtion verovaroin. Osaakohan Orpo ja Sipilä keppihavosten omistajina esteratsastusta, tölkkiä ja kouluratsastusta.

  Politikka voisi olla muutakin kuin petosta.

 3. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Voihan se olla että olen väärässäkin, vaikkakaan kovin monesti esittämäni ennusteet asioista eivät ole menneet pieleen.
  Katsellaan ja kuunnellaan, kyllä se aika eteen tulee kun kusetus huomataan ja sitten kuorossa huudetaan ”mitä, mitenkäs, eihän sen näin pitänyt mennä”?

  Sitten voin taas kumealla rintaäänelläni muistuttaa, ”mitäs minä sanoin””

  Toivon ja rukoilen kuitenkin että visioni ja näkyni oli väärä, että vallankahvan kääntäjät ovatkin aivan tosissaan liikkeellä ja vain siksi että kaikilla jopa tavallisella pienituloisella pulliaisella olis riittävästi hyvää hoivaa ja ihana elämä!

css.php