SOTE JAKAA UUSIA SOSIAALITUKIA VARAKKAILLE. HEILLE, JOTKA VIELÄ MAKSAVAT ITSE YKSITYISLÄÄKÄRILLÄ KÄYNTINSÄ. PALJONKO JO TÄMÄ MUUTOS LISÄÄ VALTION KUSTANNUKSIA?

Kiitos kun tutustuit tuohon veroja kuluttavaan tosiasiaan.

7 kommenttia artikkeliin “SOTE JAKAA UUSIA SOSIAALITUKIA VARAKKAILLE. HEILLE, JOTKA VIELÄ MAKSAVAT ITSE YKSITYISLÄÄKÄRILLÄ KÄYNTINSÄ. PALJONKO JO TÄMÄ MUUTOS LISÄÄ VALTION KUSTANNUKSIA?”
 1. kuningasjätkä sanoo:

  Älä ole Eero huolissasi kustannuksista, tämä soteuudistus on vain välivaihe sille tielle että kohta kaikki maksamme vakuutusmaksuja vakuutusyhtiöille ja ne joilla ei ole varaa maksella satasia tai tuhansia, joutuvat menemään virolaislääketiedettä harjoittaviin burananjakokeskuksiin hoidattamaan oireitaan!

  Siis samaan tyyliin niinkuin ameriikassakin nyt jo…

  Oireiden hoitohan tarkoittaa sitä että arvuutellaan mikähän pilleri hoitaisi tämän tai tuon kolotuksen pois!
  Varsinainen oireen aiheuttaja jää kylläkin sivuosaan kyseisessä hoidossa, mutta köyhällehän riittää se ettei kolota ja koske, ja voi jatkaa duuniaan reippaana, eikös vaan riitäkin.?.

  Nyt jos haluaa saada itsensä kuntoon, niin kannattaa ennakoida ja varautua tulevaan tilanteeseen, ettei hoitoja enää niin helposti saakkaan.

  Jo nykyinen valinnanvapauslaki antaa siihen mahdollisuuden

  Minä varauduin tilanteeseen tämän vuoden alusta ja siirsin kaikki hoitoni Jyväskylään, ja nyt alkoi tapahtumaan, muutakin kuin buranareseptien kirjoittelua…

  4,5 vuotta pyytelin AAVALTA pääsyä tutkimuksiin /leikkauksiin, vastaukseksi sain vain ”katsotaan nyt vielä…. jonkin aikaa, ….jos se ei vaikka olisikaan vakavaa”

  Ja nyt 3kk aikana olen päässyt JYTEllä kahdesti röntgeniin yhdesti yleislääkärin juttusille, kahdesti ortopedille, yhdesti magneettikuvauksiin ja leikkauslähete on laitettu menemään.. kun kiertäjäkalvosimen jänne on poikki.. (siihen ei muuten burana auta tippaakaan, päinvastoin pahentaa asiaa)

  Mietippä siitä kannattiko vaihtaa sotepiiriä?

  No nyt hartola maksaa sotemaksuja minusta AAVAlle 4600 euroa tyhjästä, ja lisäksi samanverran JYTElle…

  Aiiiiiivan sama, jos kerran joku muu maksaa kuin mä….

  Mulle kustannukset ovat 20,9 euroa per käynti a’ 3kertaa/vuosi + toimenpidemaksut jos leikellään n. 100,-

  Tää toimisi näinkin, mutta kun poliitikkojen pitää päästä sotkemaan tämäkin , niin sittenhän se nähdään millainen soppa tulee…

  Vaikkakin kyllähän ne senkin peruu , kun huomaavat ettei niitä säästöjä tulekaan.

  Eihän se olisi ensimäinen kerta kun tämä hallitus jotain peruu!

  Että..siis Sikäli….

 2. kuningasjätkä sanoo:

  Sellainen juttu vielä, että mä joudun nyt tästä valinnanvapaudestani :: http://www.valinnanvapaus.fi/
  kärsimään tavallaan, sillä terveyskeskusmatkat jotka ennen virolaiselle burananmäärääjälle olivat 11 km , niin nyt ne ovatkin 55 – 110 km ja mä joudun sen itse kustantamaan, mutta so what, koska kuitenkin hoitoa saan, enkä pelkkää buranaa (jota muuten myydään ilman reseptiäkin suhteellisen edullisesti)
  Mutta esim leikkauksiin tai sairaalahoitoinhin matkustaessa on mulla oikeus käyttää kelataksia, suuntautuipa matka mille paikkakunnalle tahansa, maksan vain matkasta omavastuuosuuden 25 euroa per suunta.

  Omalla autolla (20 c/km) tai palvelun ulkopuolelta tilatulla taksilla joutuu makselemaan50 euron omavastuut, joten säästetään sitten valtion menoja ajelemalla kelataksilla, aina kun siihen on mahdollisuus!

  On ne sen jollain laskukaavalla laskeneet että sellainen järjestelmä kannattaa, mutta ainakaan Ojalan laskuopilla laskien sellainen ei ole mahdollista.

  Mutta mulle ihan se ja sama, mitäs mä siitä piittaan jos virkamiesten laskelmat ovat päin p#rsettä!

  Sikäli vaan että mä maksan pienestä eläkkeestäni veroja satasen vuodessa, josta 68 euroa menee YLEn uusintojen rahoitukseen, niin todettava on että aika per#anan kovat vuosittaiset edut saa vajaalla neljälläkympilläkin….

  pllääh

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Jo nyt vakuutusyhtiöt myyvät matalan kynnyksen sairausvakuutuksia ja kysyntää uutisten mukaan on ollut. Kommenttisi, Kuninganjätkä, on jo todellisuutta. Tarkoittaako tuo matala kynnys pienituloisia vai hoitoon pääsyä?

  En pysty haarukoimaan näillä tiedoilla mitä vakuutusyhtiöt ennakoivat. Vain arvailemaan. Todennäköisesti ovat huomanneet markkinaraon tulevassa sotessa. Tai valmistautuvat tilanteeseen ettei kaikki tarveyspalveluja tarjoavat pääsisikään mukaan maakuntien järjestämään systeemiin. Vakuutusyhtiöt ja ulkopuolella toimivat verkostoituvat tai fuusioituvat.

  Vai ennakoivatkohan he soten epäonnistumista, jolloin heillä on valmis konsepti rahastukseen. Jotain on pahasti vialla, kun vakuutusyhtiöiden valmistautuminen ei näytä terveellä järjellä harkituilta.

 4. kuningasjätkä sanoo:

  Katsohan Eero, kun politikot eivät koskaan ole osanneet laskea, ne osaa puhua ja nähdä näkyjä,ja ehdotella tai visioida kaikenlaista. mutta matematiikka niillon hukassa ollut aina. Onhan meillä hyvä esimerkki esim Aleksanteri Stubidossa , jolla oli ministeriaikanaan matematiikka täysin hukassa…

  No virkamiehet, ne ei osaa laskea hekään, nehän on täysin poliittisten perustein valittuja ääliöitä. Ikäänkuin kumileimasimia tms..

  Mutta vakuutusyhtiöihin ja pankkeihin pääsee laskutaitoista väkeä duuniin, eikä ne perusta laskelmiaan politiikkaan vaan siihen miten rahalle saadaan lisärahaa.

  Vakuutusyhtiöissä ja pankeissa on jo valmiiksi laskettuna, kuinka tällä sotesopalla oikeasti tienataan, mutta sitä ei tiedä politikot eikä virkakoneisto. Ja kaikkein vähiten tyhmä vaalikarja.

  Mutta kun sotesoppa on keitelty kasaan ja huomataan ettei se toimikaan, niin alkaa pirunmoinen lobbaus vakuutusmyynnille
  Ostakie-ostakie tämmöinen vakuutus, niin voitte valita hoitopaikkanne ja vakuutus maksaa kaiiikki kulut, paitsi että jatkona saatten pikkutekstillä estolauseita lisäksi…

  Siinäpä se sitten nähdään millaista se valinnanvapaus oikeasti onkaan!

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Sotenhan pitäisi poistaa sairasvakuutusten myynnin tarpeettomana. Aake Kalliala taisi eräässä mainoksessa kaupata tyylitajuaan juuri tarpeettomana. Onko vakuutusmyynnissä juuri Kallialan ideasta kysymys.

  Minua huolettaa niiden kansalaisten kohtalo, jotka ovat nostaneet statustaan ostamalla kalliita lääkäripalveluja. Kuika heidän statuksensa käy.

  On toinenkin huoli. Yksityinen lääkärifirma saa könttäsumman koko vuotta varten heti ensimmäisestä nuhakäynnistä ja potilas sidotaan tähän palveluun vuodeksi tarvitsipa hän jatkossa palveluja tai ei. Ja onko valitulla firmalla myöhenpiä vakavanpia sairauksia varten riittävää osaamista. Maksuperusteiden suunnittelussa on käytetty sumeaa logiikkaa. Eikä noudata vakiintunutta, hyväksi havaittua, yleistä kauppatapaa. Onko tässä kysymyksessä todellinen valinnanvapaus vai pelkkä ideologinen yritystuki.

 6. kuningasjätkä sanoo:

  Valinnanvapauspykälään pitäisi saada myöskin sellainen sääntö, että potilaalla olisi oltava oikeus valita myöskin lääkäri ja hoitohenkilökunta. Esimerkiksi oikeudesta saada tietoa lääkärin tai hoitohenkilökunnan etnisestä taustasta, kielitaidosta ym ja sen mukaan voitava tehdä päätös haluaako mennä esim viroa rääkkivälle tai venäjää ja suomea sekaisin molkottavalle venäläistaustaiselle hoonosoomi doktorille vai vaihtaako suomenkieliseksi ja täydellisesti suomea ymmärtäväksi hänet.
  Ei ole kivaa mennä doktorille joka puhua hoono soomi ja kun itse puhut olkapäästä niin hän puhua polvesta…

  Ehkäpä soteuudistus toisi kuitenkin lisäpotkua sille että suomalaiset opiskelijat alkaisivat jälleen kiinnostua lääkärin ammateista, niin voitaisiin se halpatyövoimatuonti naapurikansakunnista lopettaa…

  Mä ja varmasti moni muukin on saanut tarpeekseen virolaisista venakoista tai muistä melkein-valelääkäreistä

  Jos ruotsinkielisellä on oikeus saada terveyspalveluita omalla äidinkielellään, niin on siihen minulla ja muilla suomenkielisilläkin yhtäläiset oikeudet? Ymmärtää ja tulla ymmärretyksi!

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Tositarina Kiuruvedeltä Savon sydämestä. Sodan jälkeen Suomeen jäi saksalainen lääkäri, joka oli avioitunut suomalaisen kanssa.

  Savolaismies tuli vastaanotolle ja valitti kipeytynyttä koipeaan. ”Mikä olla koipi?” kuului välitön kysymys vaimolle. Vaimon avustuksella koipi pääsi hoitoon ja todennäköisesti tuli kuntoon. Lääkäri oli kuitenkin pidetty paikkakunnalla ehkä myös savolaisen huumorin tuottamisen näkökulmasta.

  Kuningasjätkällä on hyvä näkökulma. Kunkin tulee saada palvelu omalla äidinkielellään omassa maassaan kuten ruotsinkieliset.

css.php