YHTEIKUNNAN RAHAN ARVO ON 10 CENTTIÄ ITSE HANKITTUUN EUROON NÄHDEN.

Yhteiskunnan rahaa jaetaan surutta omille sidosryhmille ja raha on halpaa. Tuo otsikon kymmenen centtiä voi olla yläkanttiin omaan euroon verrattuna. Naisten eurokin on huomattavasti arvokkaanpi.

Lännen median Rami Niemisen artikkeli viime perjantain Hämeen Sanomissa nimesi kansanedustaja Hjallis Harkimon sattuvasti huvikuunariksi, jonka peräaaltoja aateveljien kannattaisi varoa. (Aateveljiin on laskettava myös keskustan Sipilä ja Berneri.) Hjalliksen vetämä työryhmä ehdottaa kaupallisille uutisille miljoona-avustuksia, joka käytännössä tarkoittaa MTV3-uutisia.

Hjalliksella on ollut useita ohjelmia ko mediassa. Onko vastapalveluksen vuoro valtion rahoista. Jos oletetaan Hjalliksen ansioksi ko ohjelmista muutama kymppitonni ja verrataan sitä uutisissa olleeseen kaupalliseen uutistuotantoon suunniteltuun kahdeksan miljoonan vuotuiseen tukeen, yhteiskunnan euron arvo putoaa paljon alle 10 centin.

Kannattaa muistaa, että tuleva sote on vastaava yhteiskunnan rahanjako yrityksille, mutta silloin puhutaan miljardeista ja taas miljardeista vuosittain – siis vuosittain.

16 kommenttia artikkeliin “YHTEIKUNNAN RAHAN ARVO ON 10 CENTTIÄ ITSE HANKITTUUN EUROON NÄHDEN.”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Työterveydenhuollon kustannukset. Siirtyvätkö ne yhteiskunnalle kokonaisuudessaan kun samat yksityiset yritykset hoitavat sekä työterveydenhuollon palveluja että julkista terveydenhuoltoa. Onkohan asiaa ajateltu vai onko se ehkä ”jo ajateltu”.

  Hallituksen voimasuhteet ovat kokoomukselle myönteiset Sipilän ja Bernerin ansiosta. Tuolla asetelmalla uusiin lakeihin voi jättää emakkosian kokoisia aukkoja.

  Kunnallisvaaleilla on nyt kaksoismerkitys. On mahdollisuus korjata oman kunnan hapanneet osat ja samalla säpsäyttää hallitusta. Tarkalla kohdentamisella se onnistuu Hämeenlinnassakin.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Hjallis Harkimo on tähän juttuun oiva esimerkki. Arvioni mukaan hän on operoinut koko elämänsä oikean talouden luoman varallisuuden turvin. Ensin kerjännyt rahat puhjedusmatkaansa ja luonut samalla suhteita rahanlähteisiin. Tällainen osa ”yritystoimintaa” on jatkuvassa kasvussa. Se voi elää vain niin kauan kuin tervettä talouselämää on riittävästi.Terve talouselämä tuottaa yritysvoittoina ja maksettuina palkkoina terveitä euroja, joiden arvo on se euro.

  Harkimon tyyppiset yrittäjät pudottavat arvon vähintään puoleen huseeratessaan humpuukimarkkinoilla, käyttäen helposti asiaittua rahaa väljäkätisesti. Ymmärtämättömyyttään yhteiskunta suosii tämäntyyppisiä yrityksiä, koska ne tuottavat vielä verovaroja ja ”työllistävät”. Harkimon kansanedustajuus on yksi tapa tavottaa uusia rahanlähteitä juuri verovaroista. Harkimon nimitys Veikkauksen hallitukseen on toinen esimerkki edellisestä. Jokereilla ja Veikkauksella on yhteistyötä ja veikkauksessa pyörii paljon löysää rahaa.

  Tuon edelleen tuota sotea esille, koska näen jo ennakkoon kuinka rahavirrat tulevat kehittymään, ja jossa työllä hankitut ja yhteiskunnalle tilitetyt veroeurot valuvat vähenpiarvoisina soten kautta ulos. Jos näiden soteyritysten pitää maksaa tuloksestaan veroa, euron arvo taas kohoaa. Eli voitosta ei mielellään luovuteta yhteiskunnalle, vaan jaetaan omistajille ja muille sidosryhmille. Tietyt puolueet ovat avainasemassa turvaamaan sote-yritysten jatkuvuutta.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Tämän illan uutiset vahvistavat,että käsitykseni hallituksen tavoitteista on oikeat, Limuviinojen ja vahvemman oluen tuonti vähittäiskauppaan on puhtaasti panimoteollisuuden ja vähittäiskaupan etujen mukaista. Välittämättä yhteiskunnalle aiheutuvista kustannuksista ja nuorten terveydestä. Sote on tätä samaa ilmiötä. Se on vain vaikeanpi nähdä, mutta tosiasia näkökykyisille.

  Asialla ovat kokoomus ja myös keskusta, poislukien huolestuneet kansanedustajat.

  Hallituksella on menossa yhteiskunnan toimintojen alasajo. Samalla menee viesti yrityksille helpoista markkinoista verovarojen turvin. Ponnistelut yritystoiminnassa tämän viestin mukaan ovat tarpeettomia ja tulevat laskemaan moraalia pitkälti tulevaisuuteen.

  Eli otsikkoa mukaillen yhteiskunnan raha on halpaa tuhlattavaksi. Tällaiset asiat eivät välttämättä näytä pahalle, mutta ovat selkärankaa rapauttavia ja pitkävaikutteisia.

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Politikassa on merkillepantavaa kansalle asetetut syötit. Ne ovat asiantuntijoiden laatimia ja tarkkaan harkittuja tavotteiden läpiviemiseksi. Yleensä kansa nielaisee syötin koukkuineen sellaisenaan.

  Vanhassa sota-ajan laulussa unelmoidaan: ”Oi jospa kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi.” Viinat maitokauppaan on siis varma nakki ja kansan tahdon ja unelmien täyttymys.

  Sotessa vastaava on valinnanvapaus. Kansa pääsee vauraamman väestön kanssa samalle viivalle, hoidattamaan terveyttään saman katon alla.

  EU:ssa vastaava on vapaa liikkuvuus. Kaikista löytyy syötti, kun vähänkin ajattelee. Se on politikan vakiintunut peliväline. Se on kuin pillkimiehen mormuska, jota killutetaan kansalaisten silmien tasolla. Kuka näistä syöteistä todellisuudessa hyötyy?

 5. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mikähän mahtaa olla hallituksen perimmäinen tarkoitus kaikelle tälle viinajupakalle, sitä en ymmärrä, enkä tiedä vastausta siihen, mutta yhdestä asiasta vanhana juoppona tiedän ja osaa vastata. Eli siihen , mikä on alkoholijuomien juomisen pääasiallisin tarkoitus?
  Vastaan että, Tulla juovuksiin mahdollisimman edullisesti ja helposti!
  Siitäpä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen, miksi kannattaisi ostella limuviinoja? No politikot ja muut kansanterveysvalistajat ovat paasanneet, että pitäisi suosia miedompia juomia koska kokonaiskäyttö laskee.
  Niin varmaan pitäisi, mutta kunne miedommat ovat suhteellisesti kalliimpia, jos verrataan niiden vaikutusta hintaan.
  Otetaan nyt esimerkiksemme tämä kuuluisuuteen noussut limuviinaklassikko Gin-Lonkero
  6 kpl 0,33l tölkkiä maksaa suunnilleen saman verran kuin 40% gini puolikkaan pullollinen, mutta tuossa yhteistilavuudeltaan olevassa limulitkussa onkin vain 0,2 litraa giniä ja loput onkin limpparia ja alumiinikuoria.

  Joten ainakin allekirjoittanut mieluummin ostaisi alkosta sen ginipullon ja maitokaupasta se pari 1,5 litran limupulloa ja sotkisi itse 3,5 litraa limuviinaa.

  Mutta sitäpä ette tiedäkään miksi oikeasti limuviinat ja vahvat oluet kauppoihin halutaan.
  Minäpä kerron senkin teille.

  Kuten nyt varmaankin tiedätte, ei alkossa ole ostotietoseurantaa ole ollut sen jälkeen kun viinakortti poistui käytöstä.
  Maito ja ruokakaupoilla on bonus ja muut ostotietolaitteistot olemassa jo olleet jos kuinka kauan.
  Kun saman aikaisesti on poliittisissa puheissa ollut polemiikkia siitä että elintapasairaudet ovat itsehankittuja, jolloin myös niiden hoito pitäisi itse kustantaa, ilman yhteiskunnan apua, niin tuostapa jo aivan ojalan laskuopinkin mukaan voinemme laskea 1+1= 3 tai jotain sinnepäin…

  Siis ostotietotiedoistahan tässä on kyse siis…

  Miettikääpä, miten oivallinen juoni on kehitteillä!

  Että Sikäli…

 6. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Jos tuota Kuningasjätkän kuningasajatusta jalostaisi eteenpäin. Pääsisimme siihen, että seurannan perusteella selvitettäisiin hoitoon haketuvat alkoholinkäyttäjät ja hoitokustannuksista vastaisi aineet myynyt kauppa. Kauppahan olisi suurin hyötyjä. Hoitopaikkana voisi olla OP-pohjolan sairaala, jos limuviinaostokseen sisällytettäisiin pullopantin lisäksi Pohjolan yksityinen sairausvakuutus, vaikka osin kaupan kustantamana.

  Samaa ideaa voisi toteuttaa muissakin terveyteen haitallisesti vaikuttavissa ruokahankinnoissa. Yritykset kantaisivat yhteiskuntavastuutaan.

 7. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mä tunnen olevani siinä mielessä onnellisessa asemassa ostoseurantajärjestelmien suhteen, että sanoin ylös kaikki ostokortti ja ostohistoriavakoilu sopparit ja pomppasin pois tuosta oravanpyörästä. Nyt viimeimmäksi sanoin ylös osuuskauppa hämeenmaan asiakkuuden ja ilmoitin niille että ”Olette mulle velkaa satasen ja korot, milloinkas kykenette maksamaan velkanne?” No nehän kykeni maksamaan sen vasta kahden viikon päästä, kun piti odotella että ”jättibonukset” kalliilla ostetusta halpuutustavarasta kilahtaa 30 e tilille ensin.

  Nyt tätänykyä ja tulevaisuudessa mä teen niin että, niin kauan kuin käteinen raha kelpaa kauppaliikkeisiin, niin mä nostan pankkikortilla mania automaatista tai tokmannin kassalta ja makselen ostokset käteisellä ja jos joku kyselee kassoilla ”onko sulla es-korttia”, niin mä mä vastaan ”ei ole kun mullon mersu.”

  Käteismaksussa on se hyvä puoli ettei ostoseuranta toimi, ei sitten missään, elleivät ala pitää kirjaa setelien numeroista.

  Ikäänkuin hämäykseksi ainoastaan ostan pankkikortilla appelsiinituoremehua kaupasta, sehän on mainostetusti terveellistä ja sisältää antioksidantteja.

  No en mä tosin sitä siltänsä juo kuin harvoin, mutta mä teenkin siitä appelsiiniviiniä, joka on erittäin hyvää saunajuomaa ja voittaa mennen tullen maitokauppoihin aiotut limuviinat jo hintansa 0,88€ litralta/ 15% alc.
  Katto tuosta mistä on kyse: http://appelsiinikilju.toimii.fi/ Vaikka tuossa sanotaan sana kilju, niin viinimääritteet täyttyvät, raaka-aineina on siis appelsiinimehu, vesi ja sokeri joita on lain määräämässä sopivassa suhteessa.Hiivaa ei tarvita eikä muitakaan terveydellle haitallisia myrkkyjä..

  Sitäpaitsi uuteen alkoholilakiinhan sisällytettiin se että myöskin kiljunteko olisi sallittua, voi olla että joidenkin nilittäjien toimesta tämäkin laki kaatuu niin kuin monet muutkin hienot aivopierut joita nykyinen hallitus on markkinoille suoltanut.

  Kun mä hiffasin tuon reseptin netistä, pari kuukautta sitten, ei ole tarvinnut paljon ALKOn ovea availla.
  Kun kävin yhdelle tutulle tänään ostamassa synttärilahjaksi konjakkipullon, niin alkon myyjä sanoi”Mää jo luulin että sä oot kuallu, kun ei ole sua näkynyt pariin kuukauteen?”

  Mutta miksi ostaa kalliilla verotettua ja vedellä lantrattua, kun voi verotonta tehdä itse halvalla ja helposti?

  Että Sikäli……

 8. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Jos taas jatkaisi Kuningasjätkät hyviä ajatuksia. Jotta et menettäisi tuotteiden hintaan tällättyjä bonuskorotuksia, kun olet luopunut etukorteista, pitäisi lailla kieltää kaikki etukortit ja siirtyä nettohinnoitteluun. Hinnat laskisivat bonusprosenttien verra ja vielä ohjelmien hankintahinnan ja ylläpidon ja kehittämiseen käytetyt runsaat eurot.

  Asiakkaiden saama hyöty olisi ainakin viisi % ja mahdollisesti lähelle kymmentä %.

  Maailmanparannus käy kuin Linuksen käyttöjärjestelmän kehitys. Kaikki voivat vapaasti tuoda parannusehdotuksia ja toteuttaa niitä. Tällä menetelmällä Linuksestakin tuli hyvä ja halpa.

  Mutta? Voimmeko olla varmoja, ettei kaupalla ym. ole sormenjälkiin ja iirikseen perustuvaa tunnistusjärjestelmää. Tai sinun pankkikorttisi tunnistetaan etälaitteella vaikka et korttia käyttäisikään ja ostoksesi rekinteröidään tietämättäsi.

  Kannattaisiko jo varulta hankkia tunnistuslaitteiden härintälaite. Ihmisten sirutus koirien ja kissojen tapaan pitää olla tulevaisuudessakin vapaaehtoista.

 9. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Ei silloo niin väliä, halpuutelkoot tai nostelkoot hintoja kuinka tahtoo muutama sentti sinne tänne ei tee kesää eikä talvee. Mutta kohtapa tulee kesä ja puutarha tuottaa taas, satoaan, marjat, hedelmät, juurekset, potut, kurkut ynnä muut ja matoja lisäksi että pääsee ongelle. Ja saapihan sieltä puutarhasta jos oikein hyvä lykky käy niin jokunen jänöpupukin menee silmukkaan. Tänäkesänä laitetaankin sen verran enemmän kasvustoa, ettei tarvitse halpuutuksiin osallistua juuri lainkaan senkun vaan kellarista hakee jos jääkapista loppuu.
  Sitten vielä kun tupakkamieskin olen, niin aattelinpa pistää toukokuun alulla kasvihuoneeseen parisataa kessuntainta kasvamaan että kesäkuussa voin istuttaa kessupellon saunantaakse. Sattui nääs löytymään yhdestä kaupasta iso pussillinen siemeniä.
  Tässä kuule kohta ollaan sen verran omavaraistaloudessa, ettei juuri maailmanmarkkinat hetkauta, suuntaan tai toiseen. Sipilöiköön sipilöitsijät kuinka haluavat…

  Mitä tulee pankkikorttien skannaukseen, niin mullahan on sellainen kotelo jonka pitäis etäluku estää, en vaan tiedä toimiiko se, mitenkähän olis, pitäisköhän vielä laittaa foliohattu päähä’n etteivät ajatuksia alkaisi lukemaan myös. Mahtaisiko myös olla aiheellista asentaa vyötärötä maahan ulottuvat maadoitusremmit? Hioa sormenjäljet joka aamu pois ja pitää tummia peililaseja päässään , oliskohan ray-ban it hyvät ookko kokeillu?

 10. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kuningasjätkällä näyttää olevan suojaukset kunnossa, vain pakollisen sirutuksen suojaus on auki. Omavaraisuus on loistava tulevaisuuden elämäntyyli. Kun riittävän kauan kokoomustetaan ja sipilöidään niin tavalliselle kansalle se onkin elinehto. Pääoma keskittyy ja ropotit työstää tuotteet. Vain asiakkaista eli kuluttajista on puute kun kansalla ei ole työtä eikä tuloja. Kansa viljelee ja tuottaa itse kuluttamansa hyödykkeet.

  Mikä olisikaan tuossa teoreettisessa tilanteessa euron arvo? Ropottituotanto olisi halpaa ja tuotanto nopeaa. Hinnat laskisivat eli euron ostovoima nousisi. Koska kuluttajilla ei olisi tulovirtaa omavaraistaloudessa, kysyntä lopahtaisi. Syntyisi rakenteellinen markkinahäiriö, jonka vaikutus euron arvoon voisi olla ennakolta arvaamaton.

  Ikävä kyllä me olemme todellisuudessakin menossa tuon tyyppisen tilanteeseen. Meillä syntyy jatkuvasti yrityksiä, jotka ovat markkinataloudellisestikin ajatelle rasitteena yhteiskunnalle. Nykyinen hallitus suosii juuri tuontyyppisiä yrityksiä saadakseen näyttämään Suomen talouden nousujohteiselle.

 11. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mistähän ihmeen pakollisesta sirutuksesta sä selität?

  Mun koiran niskassa on siru, semmoinen riisinjyvän kokoinen, se on siellä siksi että jos se lähtee hunttailemaan kylille ja joku sen toimittaa löytöeläintaloon, niin jos sattuu olemaan noheva virkailija, niin se tsekkaa siitä omistajatiedot ja ilmottaa mulle että tuus hakeen hurttas pois. Kaikki ei vaan ole niin fiksuja ja poliisit kaikkeinvähiten.

  Vai niinku siitä pedon merkistäkö sä paasaat?
  Siitä joka pitää ottaa käteen tai otsaan, eli siis otsaonteloon tai peukalohankaan. Että voi ostaa ja myydä joskus tulevaisuudessa, sitten kun käteinen raha poistuu?
  Mistäpäs muuten tiiät jos vaikka sullekin on asennettu jo sellainen siru, vaikkapa influenssarokotuksen yhteydessä salaa?Taikka käydessäsi hammaslääkärillä, juurihoidossa, niin yhteen juureen on juuritäytteen sisälle piilotettu sirut?

  Joo mullon sellainen kauhuskenario, että tulevaisuudessa kaikki on niskassa tai otsassa olevan sirun takana.
  Kun sä mee kauppaan jossa ei tietenkään ole yhtään myyjää, niin jos sulla ei ole kredittiä tai depittiä tililläs, niin ovet ei edes avaudu. No jos on, niin kun sä nappaat kamaa hyllystä ostoskoriin, niin aina kilahtaa tililtä kredittiä ym kaupan kassaan ja samalla tallentuu tieto ostohistoriaan joka on kaikkien viranomaisten käytössä ja mahdollisesti myöskin superhakkereiden.

  Mut älä huolehdi, kyllä me jo tuupataan horsmaa silloin kun se systeemi tulee..

  Ja voi olla ettei se tule koskaan , jos vaikka sattuu käymään niin että joku kohjo jossain päin palloa sattuu painamaan väärää nappia ja toiset kahjot seuraavat esimerkkiä.
  Se on muutama kunnon poksaus ja ollaankin atomihöyrynä kaikki.

  Muutaman tuhannen vuoden päästä tänne saapuvat avaruusargeologit, tuumivat aurinkoa kiertävää rojuvyötä tarkastellessaan varmaankin että, tällä paikalla lienee ollut jonkinlaisen alikehittyneen sivilisaation uskonnollinen uhrauspaikka….

  Että Sikäli……

 12. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kuningasjätkä Sinähän tunnet hyvin Raamattua. Todella viisas kirja, joka luotaa kaukaa menneisyydestä meidän päiviemme tapahtumia hämmästyttävän tarkasta. Tosin aikansa termeillä. Todennäköisesti sirutus olisi mainittu, jos senajan ihmiset olisivat termin ymmärtäneet. Kuvasit hyvin Raamatun tarkoittaman pedon merkin toimintaperiaatteen. Voisi kuvitella, että juuri noin se tulee toimimaan. Täytyy olla debetpuolella pitämistä, jota kauppa tempoo kredipuolelta vähemmäksi sitä mukaa kun ostoskoriisi tavaraa mätät.

  Tuota menetelmää tullaan kutsumaan kehitykseksi, tuottavuuden lisäykseksi jne ja se otetaan ilolla vastaan.

  Suosittelen Raamattuun tutustumista. Sieltä löytyy ohjeet puutarhanhoitoon eri yhteyksiin sijoitettuna niinkuin oheistuotteina ja myös kesannointiohje viljelijöille.

 13. avatar kuningasjätkä sanoo:

  On on, raamattu on hallinnassa yli 200 kertaa olen lukenut kannesta kanteen ja jokaikisellä kerralla avautuu uusia näkymiä, menneisyyteen ja tulevaisuuteen.

  Sama juttu koraanin kanssa, käännöskoraanin olen lukenut jo hieman alle 50 kertaa, ja todettava on että osiltaan aika mielenkintoisia juttuja avautuu sieltäkin. On hieman viitteitä siitäkin että ihan samasta asiasta on kyse kuin raamatussa…
  Mutta esim. nää matut jotka tulee tänne, niin luullempa ettei yksikään niistä ole koko kirjaa avanneet koskaan, ei ne ainakaan tee niinkuin kirja käskee..
  Nyt on menossa Hindi, toista kertaa ja siellä ne vasta viisaudet onkin..

  Mä olen muutamissa jutuissani omalla palstalla toitottanut, että erotkaa kirkosta jne. Ja niin teen nytkin, sillä kirkolla ja raamatulla ei ole mitään tekemistä keskenään.

  Raamatun sanat ovat Jumalalta itseltään jolelkin kirjoittajalle annettuja, mutta kirkko soveltaa niitä omiin käytäntöihinsä ja tulkintoihin käyttääkseen valta-asemaansa kuninkaiden ohella.Nykyajan kirkkoviisaus on yhtä hyvää kuin mun vasemman saappaan viisaus, siis ei ole ollenkaan”hmm. harvemminpa ne saappaat viisaita ovat ollet koskaan”
  Nykyajan kirkko menee minne trendit vievät ja jos homoliitot on pop, niin sitten vihitään, saadaan nekin veroeurot talteen homoilta ym kieroon kasvaneilta….

  En mä ryhdy sotimaan kirkkoa vastaan, mutta en myöskään hyväksy uusia suuntia kirkon toimissa, Homoliitot ja naispappeus, ne van nyt sattuvat olemaan Jumalan sanan vastaista toimintaa. Jos en olisi jo vuonna 1988 eronnut kirkosta tuotannollisista ja taloudellisista syistä( niinkuin eroilmoitukseeni tuolloin kirjoitin”) niin tekisin sen uudelleen joka ikinen vuosi jollan muulla syyllä mainiten. Syitähän löytyy yllin kyllin.
  Itse asiassa olen sitä mieltä henkilökohtaisesti, että kirkollisvero pitäisi lakkauttaa ja kirkkojen toiminta eriyttää valtiosta!

  Jos vaikka kävisi niin että valtio joutuisi sotaan tai muuhun kriisiin, voitaisiin pappien löpinät mies/nais joukkojen sielun parannukseksi ja rohkaisuksi hoitaa nykyään niin tuttuina ja turvallisina sekä rahaa säästävinä ostopalveluinakin!

  Tervejärkinen ihminen ei oikeasti tarvitse kirkkoa hoitelemaan asioita ja lupailemaan tyhjiä juttuja, mihinkään.
  Kirkkojen monopoliasiat voitaisiin samalla purkaa, ja lakkauttaa.
  Esim hautaaminen on miljoonabisnestä josta kirkkokunnat nappaavat suurimmat voitot, sellainen pitäisi eritoten lakkauttaa ja hautausmaatoiminta kilpailuttaa myöskin yksityiseen toimeen.

  Tulevaisuuden kauhuskenaarioista vielä sen verran , että kirkossa käy enää kohta homoja ja lesboja ja tavalliset heterotallaajat pysyttelevät poissa..

  Niin se vaan menee, ja jos joku toisin väittää, niin minusta saa kaverin, niin hyvään kuin pahaan.

  Että Sikäli……….

  Ps. viinin juominen ei ole syntiä, vaikka jotkut hihhulit niin väittävätkin.
  Viiniä on juotu niin kauan kun joku jossain(Nooa) keksi, että mehu lämpimässä alkaa käydä itsekseen ja kun sitä juo tulee hilpeä mieli.

  Edellä oleva teksti on kirjoitettu hilpeän mielen valtaamassa olotilassa, viiniä juoden, joten älkäätten loukkaantuko siitä!

 14. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Hei! Älä suotta julkaise tätä juttua, mutta lue se…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Muuten Eero, mulla olisi myytävänä vähän käytetty konsonantti, ( S ), sikäili jos sattuist tarvitsemaan vaikkapa tähän otsikkoon sitä? : ”YHTEIKUNNAN RAHAN ARVO ON 10 CENTTIÄ ITSE HANKITTUUN EUROON NÄHDEN.

 15. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Koraanissa sopii ollakin Raamatun kanssa samankaltaisuutta, koska Koraani on syntynyt Muhammedin näkyjen pohjalta 600-luvulla. Juutalaiset levittivät pakkosiirtolaisuudessa ollessaan omaa oppiaan jo varhaisessa vaiheessa. Uuden testamentin opitkin ehtivät vaikuttaa satoja vuosia muhamettilaiseen ajatteluun ennenkuin se oppi syntyikään.

  Olet aivan oikeassa, että kirkko on opistaan hakoteillä. Monet arkkipiispat ovat muokanneet kirkon toimintaa irti opista ja tehokkaimmin tämä viimeisin virassa oleva Kari Mäkinen. Opin näkökulmasta tarkasteltuna täysi tohelo. Sana peräisin eräästä kekkosvitsistä – toinen tohelo.

  Kiitos vaan tuosta S-tarjouksesta. Me olemme nyt kovin eurooppalaisia, joten tuo hienosteleva C on präntätty suomaliseenkin centtiversioon.

 16. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Meillä on yhteiskunnassamme toimintoja, joiden tuottamien hyödykkeiden arvo voidaan laskea täysinä euroina. Nämä toiminnot muodostavat elämämme perustan ja ovat olemassaolollemme välttämättömiä. Niiden arvoa nyky-yhteiskunta ei enää edistyksen huumassaan ymmärrä arvostaa.

  Kaikki työtä ja taloudellista toimintaa helpottavat innovaatoit tarvitsevat pohjakseen ja tullakseen hyödynnetyksi tämän peruspohjan. Ilman sitä ne ovat hyödyttömiä.

  Näiden perusasioiden ymmärtämisessä on nyky-yhteiskunnan heikkous. Elämisen helppous on sumentanut realiteetit. Rahan määrä ja sen saatavuus vastikkeettomasti sumentaa tavallisen ihmisen käsityskyvyn huomaamatta.

  Päättäjillä velkaantumisen helppous maailamantalouden liiallisen rahamäärän vuoksi hämärtää vankemmankin yksilön. Ns. asiantuntijat laskevat sijoitusten tuottavuuksia sieltäkin mistä niitä ei voi syntyä. Tyypillisinpiä ovat liikuntapaikkojen rakennusinvestoinnit. Jos yksityinen sijoittaisi vastaavaan kohteeseen, hän laskisi tuotoksi saamansa vuokratulon. Yhteiskunnan rakennuttamina tuotoksi lasketaan täysiä olettamuksia.

css.php