TULIKOHAN KUKAAN AJATELLEEKSI?

TÄLLE SE NÄYTTÄÄ JA EHKÄ ONKIN

Ne jotka haluavat ns. ”käypähoitoa” parenpaa palvelua voivat joutua hakemaan sitä kaukaakin, mikäli merkittävät lääkäriyritykset tulevat yhteiskunnan ohjeistuksen piiriin. Vai säilyykö palveluvalikoimassa itsemaksaville erikoishoitoluokka.

Muuttaako tuleva valinnanvapaus yksityispuolen hoitokäytäntöjä?

Valottaisivatko politikot ja lääkärikeskukset nyt tästä huomiosta huolestuneita kansalaisia?

Keskivarakkaathan tulevat saamaan valinnanvapauden myötä yhteiskunnan kustantaman käypähoitotason.

12 kommenttia artikkeliin “TULIKOHAN KUKAAN AJATELLEEKSI?”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Sote voi johtaa siihen, että yksityiset lääkärifirmat joutuvat jäädyttämään palvelutasonsa yhteiskunnan määrittämään asentoon pysyäkseen verorahojen jaossa mukana. Vaikuttaako se näiden firmojen kehitykseen, kun heidän pitää kilpailla tavallisen kansan asiakkuudesta. Voi johtaa näennäisosaamiseen. Julkisen puolen kirittäminen, mitä politikot mainostavat voi ollakin kaikkien osaamis- ja palvelutason laskemista.

  Näitä puolia politikot tuskin ovat tulleet ajatelleeksi ideologisessa huumassaan. Hyvät aikeet ovat usein kääntyneet vastakohdakseen, kun päätösten vaikutuksiin ei ole perehdytty riittävästi. Asioiden tarkastelu on jäänyt yksipuoliseksi.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Yksityiset lääkärifirmat ovat nyt sijoitusyhtiöille mielenkiintoinen kohde. Sijoitusyhtiöitä kiinnostavat murrosvaiheessa olevat toimialat. Sijoitusyhtiöt ovat lyhyaikaisia sijoittajia ja heidän ansaintansa perustuu yrityksen arvonnousulle. Tase ja tuloslaskelma pitää näyttää hyvälle ja liikevoitto nousujohteiselle. Yritys myydään joko suuremmalle tai piensijoittajille pörssissä, mahdollisesti osiin pilkottuna.

  Nopea myyntikuntoon laittaminen saattaa olla vahingollista asiakaskunnalle. Tulostavoitteena ei olekaan potilaiden terveys vaan yrityksen kiinnostavuus markkinoilla. Tämä huoli on todella aiheellinen. Kansan terveydenhuoltoa ei pitäisi vähääkään vaarantaa.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Hajautettu terveydenhuolto tarjoaa hyvät mahdollisuudet kybereille päästä muokkaamaan terveystietojamme. Vihamielinen valtio voi suorittaa yksityisten firmojen valtaukset ketjutettujen omistusjärjestelyjen kautta. Senjälkeen tietojen muokkaus käy lähes laillisesti ja tapahtuu valtion kustannuksella. Me maksamme siitä.

  Saako yksityiset toimijat itsenäisen lääkehankinnan haluamastaan paikasta kilpailuttamisen nimissä. Tavotteena politikkojen peräänkuuluttamat säästöt terveydenhoidon kustannuksista.

  Paljon on avoimia kysymyksiä. Tietoturva-asiantuntija Jarno Limnell oli huolestunut potilasturvallisuudesta. Kuten tiedämme, kyberit tulevat läpi kaikista turvajärjestelmistä ja mitä useanpi reitti, sitä suurenpi riski jäädä aukkoja jopa huolimattomuuden seurauksena.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Sote ei ole koko kansan hanke, jos oppositiota puheita on uskominen. Toivottavasti oppositio ymmärtää pysyä parlamentaarisesta valmistelusta erillään ja säilyttää näin vapaat kädet vaalien jälkeiseen päätöksentekoon. He voivat muuttaa nyt jo tiedossa olevat riskitekijät ja lisäkustannuksia tuottavat järjestelyt sekä monimutkaiset hajautetut palvelujärjestelmät. Sekä hajautetun vastuun palauttaminen sinne mihin se kuuluu, eli yhteiskunnalle.

  Samalla tarjoutuu mahdollisuus yhtiöttämisen läpivalaisuun sen tarkoitusperistä.

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Tämän päivän verokeskustelu on linjassa terveyspalvelujen uudistuksen kanssa. Verorasistusta siirretään vähemmän ansaitsevien suuntaa. Kokoomus on torjunut perussuomalaisten esityksen osinkoveron korotukseksi ja esittänyt arvonlisäveron korotusta. Arvonlisävero on vähemmän ansaitseville suurenpi rasitus kuin parenpituloisille.

  Vene- ja moottoripyörävero kaatuivat. 300 000 euron hintaisen veneen hankkineille on liikaa 300 euron vuotuinen venevero. Päivän huvireissulla voi mennä satoja litroja polttoainetta. Tämä vertailun vuoksi.

  Soten toteutuessa varakkaan väestön terveysmenot siirtyvät yhteiskunnan maksettavaksi valinnanvapauden myötäjäisinä.

  Mikäli nykyinen oppositio siirtyy vaalien jälkeen hallitusvastuuseen, vaarana on vastavedot nykyiselle kehitykselle. Politikkaan tulee USA:n tapainen nykivä hallinto. Nykyisen hallituksen kannattaisi ottaa vaara huomioon ja hillitä halujaan hyödyttää omia kannattajiaan.

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  Tämän jutun aihetta pidin itse lähes vitsinä, mutta kun tarkemmin ajattelin ja kirjoitin tekstiksi, alkoi ajatus näyttää tosiasialta. Kyllä lääkäripalvelujen taso voi tämän ”uudistuksen” ansiosta laskea kaikilla palveluntarjoajilla. Myös julkisella puolella, koska myös he joutuvat kilpailutilanteeseen lainsäädännön pakottamina.

  Yksityise firmat kehittyisivät ja hintaso laskisi, jos he eivät olisi riippuvaisia ”Kelasta” ja voisivat kilpailla keskenään todellisella osaamisella ja siitä saavutettavilla hoitotuloksilla, ilman käypähoitosidonnaisuutta. Käypähoito olisi vain yhteiskunnan asettama pohjataso.

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Uutisissa kerrottiin EK:n haluavan valtiolta innovaatiorahaa 200 miljoonaa euroa. Teolisuus voisi rajoittaa osingonjakoa ja perustaa kyseisen rahaston, jolloin ne olisivat uusien innovaatioiden kyljessä ja ensimmäisinä mahdollisina hyödyntäjinä omassa toiminnassaan.

  Hallitus tosin innovoi pyytämättäkin sote-rahaa yrityksille terveydenhuollon hajauttamisella pirstaleiseksi ja kustannuksiltaan kalliiksi. Tosin siinä ei synny sitä uutta toimintaa mitä innovaatiolla tarkoitetaan. Ainut yhteinen piirre innovaation kanssa on, että rahaa siirtyy yhteiskunnan ulkopuolelle.

 8. Eero Heikkinen sanoo:

  Päättäjien olisi pitänyt ymmärtää säilyttää perusinfra kansan omistuksessa. Energian jakelu on monilta alueilta mennyt ja myynti sen mukana. Sote ja väylät ovat nyt hallituksen listalla seuraavina koskien koko maata. Ulkomaalaiset sijoittajat ovat päässeet pesemään meitä suomalaisia kuluttajia päättäjien tyhmyyden tähden ja tulevat jatkamaan pesua näiden toimintojen kansallistamiseen asti. Koska muuta konstia asiantilan muuttamiseksi ei ole. Eiväthän sijoittajat niin tyhmiä ole, että möisivät vapaaehtoisesti varman tuoton.

  Kansalaisten tehtänä on estää tulevat tyhmyydet. Itse kunkin tulee miettiä miten voi asioihin vaikuttaa. Sote-palvelut tulevat riistäytymään ulkolaisten sijoittajien käsiin jos ne ja väylät yhtiöitetään ja edelleen yksityistetään kuten Berneri väylien osalta esitti. Politikot eivät ole mitään oppineet tekemistään vahingoista.

  Menetykset eivät koske pelkästään kansalaisia, vaan julkishallintoa tulonmenetyksinä. Emmekä vielä pysty arvioimaan niitä vahinkoja tulevaisuudessa näiden ratkaisujen vuoksi tulemme koko kansana kärsimään.

 9. Eero Heikkinen sanoo:

  Valtion ja kuntien omaisuus tulee siirtää suoraan kansan omistukseen. Politikot eivät pääsisi niitä myymään eikä niiden toimintatapoja muokkaamaan markkinoille mieluisiksi yhtiöiksi.

  Omaisuuden myynti vaatisi perustuslain säätämisjärjestyksen. Vasta seuraava eduskunta voisi myydä, mikäli vaaleissa asia olisi ollut kansan ratkaistavana.

  Berner-jupakka osoittaa rehellisyyden kadonneen hallitusohjelmasta. Miksi on niin vaikea hallituspuolueiden ja etenkin Sipilän ja keskustan myöntää ministerin aiheuttaneen suuren vahingon yhteiskunnalle. Bernerin olisi pitänyt toimia niin, että vahingon aiheuttajien toimet olisivat joutuneet poliisien tutkittavaksi ja heidän syyllisyytensä ratkaistavaksi oikeudessa. Berneri toimi juuri päinvastoin. Mikä kytkös Bernerin ja Sipilän välillä lienee – ihmetyttää.

  Rehellisyysvajeen luulisi näkyvän kuntavaalituloksessa ja jos ei näyt asiat Suomessa ovat todella hullusti. Sote- ja väyläuudistuksista voi odottaa mitä vain.

 10. Eero Heikkinen sanoo:

  Nyt näihin esilläpitämiini soten ongelmiin ovat oikeat asiantuntijat tarttuneet. Ehkä kansalaisten esiintuomille ongelmille on tarvetta. Ehkä niistä on hieman hyötyäkin. Esitettyjen mielipiteiden määrällä on suuri merkitys, muutenhan tavallisen kansalaisen mielipide on helppo ohittaa oletettuna vain yhden äänen menetyksenä. Demokratia perustuu juuri määriin tai mielipiteen esittäjän tunnettavuuteen. Henkilö ja ääni periaate???

 11. Eero Heikkinen sanoo:

  Kokoomuksen Häkkänen paljasti nuoruuden innollaan todellisuuden hallituspuolueiden terveydenhuollon tavoitteista. Hän ilmoitti ykskantaan, ettei maakuntamallia tule, jos valinnanvapaus ei toteudu. Eli toisin sanoaen yksityiset kansainväliset firmat pääsevät rahastamaan Suomen valtion keräämiä verovaroja.

  Keskustalle maakuntamalli on kynnyskysymys ja polittisen tulevaisuuden päätavoite. Sipilä on ilmoittanut, että valinnanvapaus tulee. Eli on syntynyt polittinen emolehmäkauppa. Tosiasioista ja asiantuntijoiden kommenteista välittämättä.

  Kumpikaan puolue ei itse asiassa välitä kuinka valtiontalouden käy tai kuinka terveyspalvelut tavalliselle kansalle toteutuvat. Tämä on yksi politikan pimeistä puolista ja valitettavasti normaali toimintatapa. Ja merkittävä syy kuralla olevaan talouteen ja valtionvelan kasvuun. Suomalaisen korruption kasvava muoto.

 12. Eero Heikkinen sanoo:

  Tämän päivän Hämeen Sanomissa oli pienehkö juttu Kanta-Hämeen lääkäritilanteesta. Malliesimerkki toimivuudesta kun oikeasti työstään innostuneet ihmiset ovat hankkeita toteuttamassa.

  Hauhon terveyskeskuksesta eilinen esimerkki (3.3.2017). Ajan lääkärille sai runsaan kahden tunnin päähän kyselystä, eikä ollut mikään kiireellinen tapaus. Oliko se jokin hiusmainos jossa todettiin: ”Toimii.”

  Ostopalvelut saattavatkin toimia palveluja tarjoavien yritysten hyväksi. Luoda tilanteita lisätä ostopalveluita. Markkinoinnin keinot ovat monet. Eturistiriitoja syntyy sekä maksajan että yritysten sekä potilaiden välillä. Ei se näytä hallitusta huolettavan.

css.php