OMISTAJAT HAUKKUVAT OMISTAMANSA YHTIÖT

Poliitikkojen tulisi huolehtia puolestamme valtioyhtiöiden toimintamahdollisuuksista ja omaisuuden hyvästä hoidosta. Nyt on muoti-ilmiö haukkua VR ja Posti. Siihen yhtyvät poliittisten pisteiden saalistajat.

Kukaan ei hoksaa kysyä: ”Miksi Jeppe juo”. Juopottelua haukutaan estottomasti, vaikka syy on markkinoiden muutoksessa ja valtio-omistajan politiikassa.

Meidän hallituksemme Madurot (Venetzuelan presidentti) puskevat asioita ideologisin perustein kiireellä kohti kilpailua ja yksityistämistä.

Yritysten välinen kilpailu on vienyt taloutta eteenpäin, mutta kaikkeen se ei sovellu ja se näiden Madurojen tulisi tietää ja tietävätkin. Muut tarkoitusperät ajavat edelle.

Aloilla, joille sopii kerrallaan vain yksi toimija, kilpailuttaminen onnistuu vain kerran. Sen jälkeen kilpailijoita ei ole. He ajavat toimintansa alas jos voivat tai menevät nurin. Tämän jälkeen markkinat ja hinnoittelu kilpailun voittaneelle on täysin vapaa.

VR:n ja Postin tulevia kilpailijoita tulee koskea yhtäläinen lainsäädäntö ja velvoite. Pelko rusinoiden poimijoista ajaa näitä toimijoita nykyisenkaltaisiin ratkaisuihin. Valmistautumaan etuajassa tulevaan.

Yritysten tunkeutuminen valtiollisille toimialoille kertoo ajattelun muutoksesta. Etsitään helppoja ansaintaratkaisuja ja hyödynnetään lobbareiden ammattitaitoa poliitikkojen ideologisten taipumusten hyväksikäytössä. Koskee myös Sotea.

Asian selventämiseksi totean, että molemmat ideologiat ovat yhtä kehnoja. Eivätkä pärjää järjen käytölle, mutta eihän näitä päästetä keskinäiseen vertailuun.

Auttakoon tämä kannanotto poliitikkoja tunnistamaan oman asemansa.

2 kommenttia artikkeliin “OMISTAJAT HAUKKUVAT OMISTAMANSA YHTIÖT”
 1. kuningasjätkä sanoo:

  No tottahan se on että Suomen Posti ja VR ovat jo pitkään olleet tuottamattomia suojatyölaitoksia, YLEn tapaan
  Mutta nyt kun ne on liikelaitostettu, niitten pitäisi tuottaa jaettavaa valtiolle niin tottahan toki niiden turhia toimintoja pitää purkaa.
  VR.lle ei liene taloudellisesti kannattavaa ylläpitää joitain vuoroja raideliikenteessä silloin kun kyydissä on vain kolmesta viiteen matkustajaa ja muutoin veturi vetää vain tyhjiä junia. Sehän on selvä että pietemmän päälle vaikka kuinka laskeskelisi sellainen touhu tuottaa tappiota.
  Postilla sama homma,! Mutta Posti on hieman sössinyt itsekin asioitaan.
  Logistiikkaa hoitaa ilmeisesti ääliöistä koostettu porukka (varmaan joitain entisiä poliitikkoja tms..). Mä en tajua sitä hommaa että mikä järki siinä on että esim Oulusta Raaheen lähetettävä kirje kiertää Helsingin kautta, viipyen matkalla kolmekin päivää ja joskus saattaa jopa kadota kokonaan tai tulla vaikka puolen vuoden päästä. Sama juttu kuin itse kerran lähetin Hartolasta Lahteen 20 kirjekuorta jotka sisältivät jokainen joulukortin viimevuonna joulun alla, ykkösluokan postilla, niin yksi kirje meni perille Lahteen ja sekin vasta viime Juhannusaaton aattona tänä vuonna siis.
  Moni toimija on siirtynytkin postilaitoksen asemesta käyttämään Matkahuollon palveluita. mm. Poliisi lähettää ensi vuoden alusta, passit ja henkilökortit matkahuollon kautta, koska Posti on hukannut niin monta lähetystä tai antanut niitä väärille vastaanottajille.
  Postilla on kova homma haalia uusia asiakkaita ja uusia töitä suojatyöläisilleen. Uutuutena on tämä nurmikonleikkuu kokeilu ollut tänä vuonna. Moni onkin ottanut homman ilolla vastaan ensin, mutta todennut jälestäpäin ettei olisi kannattanut kun koneet hajoaa postinjakajien käsittelyssä tms.

  Nyt uusimpana ideana Posti kehittelee vanhusten ulkoilutuspalvelua.
  Hmmm. mitenkähän käynee siinä. Kuinkahan monta vanhusta posti kadottaakaan, heitä ulkoiluttaessaan?

  Ei näytä hyvältä, kun pitää säästää ja tuottaa siinä sivussa.

  Olis pitänyt miettiä silloin jo kun hyvinvointiamme jaettiin välimerenmaille, ettei me oikeasti tienatakaan sillä, yhtikäs mitään.
  Siellä ne nyt mällää meidän rahoillamme ja pyytelevät vielä lisää rahaa ja me täällä säästetään joka ikisistä senteistämme, että pääsemme makselemaan lisää deekumaille, niiden alatikasvaviin tarpeisiin….

  On se vaan niin…
  Vulminea Verticularum Oclucia

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Posti ja Tele olivat aikoinaan samaa valtion laitosta. Posti tuotti todella hyvin rahaa valtion kassaan. Molemmat olivat välttämättömiä valtiollisen toiminnan ja elinkeinoelämän tarpeisiin. Toiminnot politikoinnilla erotettiin ja Sonera sössittiin ruotsalaisten haltuun maksamalla saksalaisille miljardit tyhjästä.

  Luulisi jotain opitun, mutta ei. Nyt politikoidaan postia. Suomen poliitikot eivät osaa pitää omaisuudestamme kiinni eivätkä varsinkaan osaa ohjata toimintaa kannattavaksi. Päinvastoin. Ehkä tarkoituksella ja taustavaikuttajien ohjauksella.

  YLE:n ei pidäkään tuottaa voittoa. Se on jo lailla kielletty. Veikkaukseltakin tullut pieni tuotto menetettiin nykyisen ministerin Sanni G-Laasosen lapsellisesta aloitteesta. Tuliko aloite peräti MTV:ltä.

css.php