GUGGENHEIMIN KÄSI ON SYVÄLLÄ HELSINGIN KAUPUNGIN JA VALTION PUSSISSA. G-VOIMAT JYLLÄÄ. ONKO SUOMESTA VASTUSTA AMERIKKALAISELLE KOLMEN G:N VÄÄNNÖLLE.

Hälytyskellojen pitäisi kumista kautta valtakunnan kun vuositolkulla ängätään Guggenheimia Suomeen. Huomaa, Gugge teettää suomalaisten verovaroilla itselleen pyydyksen, joka tuottaa heille takuuvarmasti voittoa, lisenssimaksuina ja kustakin vaihtuvasta näyttelystä erikseen. Meille jää riski ja tappioiden maksaminen joka ikinen vuosi.

Sosialismissa kaikki rahavirrat piti kulkea valtion kauttaa. Kapitalistinen yhteiskunta irvaili avoimesti rapautuvan systeemin heikkoudella ihan perustellusti. Kokoomus, maamme kapitalistisinpana puolueena, ajaa kiivaasti yhteiskuntamallimme muutosta, eli valtion rahavirroista riippuvaista yritystaloutta (sote-yritykset) ja nyt tämä Guggenheim. Ja vielä amerikkalaisen säätiön toimeksiannosta ja heidän hyväkseen.

Tähän väliin sopii mainiosti vanha sanonta: ”Typerä ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.” Taas tuli yhdelle suomalaiselle viisaudelle käyttöä, vai mitä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni G. – Laasonen ja Helsingin kaupungin päättäjät.

Uutta Gugge-suunnitelmaa markkinoidaan yksityisenä hankkeena. Sitähän se onkin, jos huomioidaan kelle rahat menevät. Mutta ei ole, jos katsotaan kuka sen maksaa. 90% yhteiskunta ja 10% säätiöt.

Kustannusarvio ei ole todellinen vaan markkinointia varten laadittu kuten aina vastaavissa hankkeissa. Hankemiesten kehonkieli ja vakuuttelu paljastaa, esiintymiskoulutuksesta huolimatta, että todellisuus on aivan muuta.

Laina ei ole yksityistä rahaa vaikka puuhamiehet niin esittävät. Lainan takaisinmaksun koittaessa todetaan, että puuhamiesten vastuu ehti juuri raueta.

Tällaiset, realiteeteista irti olevat hankkeet kalvavat yhteiskuntamme sisältä päin ontoksi. Velkaannuttavat ha hämäävät ihmisten todellisuudentajun.

Säätiöiden mukaantulon lupauksella houkutellaan yhteiskunta rakennusvaiheen maksajaksi ja toimintatappioiden kustantajaksi. Lupaus ja sen toteuttaminen ovat täysin eri asioita. Jo nyt hankkeen tappiollisuus on tiedossa.

Kansalaiset voivat vastavuoroisesti äänestää jaloillaan. Erkon säätiö on varmaan riippuvainen Sanoma Osakeyhtiön osingonjaosta eli yhtiön lehtien tilaustuotoista. Ja mainostulot levikin kattavuudesta. Toivottavasti säätiöt kustantavat hankkeen kokonaan.

Helsinkiläisiltä pitää kysyä hankitaanko rahalla uusia asuntoja vastaamaan kysyntää ja hillitsemään hintapaineita kaupungin asuntomarkkinoilla. Vai hillitäänkö vaihtoehtoisesti kaupungin velanottoa tulevien sukupolvien maksuvelvoitteen keventämiseksi. Asunnottomistahan ei ole niin väliä. He ovat tottuneet, kuten muutkin köyhät, elämään ongelmansa kanssa.

Muilta suomalaisilta voisi kysyä, ovatko he halukkaita verovaroin kustantamaan amerikkalaissäätiön tuloskuntoa vähintään 20 vuoden ajan ja ehkä pitenpäänkin.

Gugge ei ole kulttuuripiirien hanke, vaan elitistis-poliittisen sisäpiirin hanke. Piirin, jolla ei ole tajua mihin niukkenevat verovarat tulee käyttää. Heiltä ei puutu kuin tämä Gugge, tällä erää.

Tällä mielipiteellä leimautuu, mutta yhteiskunnan tarkkailijana se on arkipäivää.

6 kommenttia artikkeliin “GUGGENHEIMIN KÄSI ON SYVÄLLÄ HELSINGIN KAUPUNGIN JA VALTION PUSSISSA. G-VOIMAT JYLLÄÄ. ONKO SUOMESTA VASTUSTA AMERIKKALAISELLE KOLMEN G:N VÄÄNNÖLLE.”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kuningasjätkän kommentti ei minulle auennut.

  Kerrottakoon mihin tarkoituksiin Spede käytti Guggenheimia tv-sarjassa, Blondi tuli taloon,jo vuosia sitten.

  Blondia esittävä Anu Hälvä totesi vuorosanoissaan näyttävänsä sivistyneelle talonväelle guggenheimit, kun häntä pyydettiin tekemään omeletti. Munakkaan hän olisi tuntenut.

  Suomalainen nimi ei kelpaa. Sen täytyy olla omeletti – hienompi, maistuukin ehkä paremmalle kansainvälisellä nimellä tarjoiltuna.

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Siis kuinka niin, ei auennut?
  Klikkaamalla linkkiä pääsee sivulle jossa esitetään että paras ratkaisu päättäjille olisi työntää Guggenheim, pieneksikäärittynä rullana hanuriin ja syvälle! Ja jättää se sinne!

  Päättäjien olisi myöskin syytä perehtyä asioihin huolella, sillä kaikkihan me sen tiedämme, ettei hosumalla ja hätäilemällä synny kuin vesipäämukuloita.
  On syytä lukea sopimustekstittarkkaan ja ymmärryksellä,, ennen alekirjoitusta ja päätöksen tekoa, ettei sitten kävisi niin kuin esim .tässä kauhuskenaariossa kerrotaan!: http://mvlehti.net/2016/11/04/guggenheim-hankkeessa-on-kysymys-suuren-luokan-kusetuksesta/
  Olkoonkin että nämä linkit johtavat vihasivustoiksi nimettyyn ja lakkautusuhkan alaiseen mediajulkaisuun, niin silti tekstit ovat lähes samaa kuin mitä hyssyttelymedia esittää peitellysti, siis sopivan peitellysti, niin ettei niistä saa mitää selvää, toisin kuin tästä Ilja Janitskinin tekstistä, josta selkeästi ja ihan oikeilla asia- ym nimillä selviää kaikki millaisesta kuse****sta onkaan kysymys!

  Että sitä minä tarkoitin… Avautuuko nyt?

  Että Sikäli…….

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kyllä se teknisesti aukesi ja nyt selvisi myös henkilökohtainen kantasi guggenheimiin. Juuri mielipiteet ovatkin tärkeitä.

  Ehkä on niin, että suoraan puhumisen taito on hukkunut sivistyksen alle. Aste eroilla voi säätää tehoja ja ottaa kuulijat huomioon.

  Hälvä uhkasi näyttää repliikissään guggenheimit. Se tuo mieleen suomalaisen sanonnan, että närhelläkin on jotain näytettävää.

  Nyt pitää suomalaisten huomata, että ovat käenpoikasta hyväksymässä pesäänsä. Se syö muidenkin annokset. Mutta äskenmainittu sivistys estää näkemästä tosiasioita ainakin pääkaupunkiuseudulla.

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Mä en henkilökohtaisesti niin kamalasti suosi YLEn, veronmaksumiljoonilla tuettua suojatyöpaikka-ohjelmatuotantoa, mutta näin Guggenheimiin liittyen suosittelisin katsomaan seuravasta linkistä, noin viikon uutisien aloitusosion : http://areena.yle.fi/1-3648218.
  Siinä jotenkin toimittaja osaa kiteyttää asiat niin, niinkuin minäkin olisin ne tehnyt….jos olisi ollut tilaisuus…

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Toivottavasti USA;n vaalit säpsäyttää ainakin hetkeksi poliittisen kerman kuuntelemaan populaatiomme alemman luokan mielipiteitä asemiensa menettämisen pelossa. Joutuvat vielä irrottamaan otteensa yhteisen kirstumme varoista ja tulemaan toimeen itse ansaitsemillaan varoilla. Joutuvat populistien syrjäyttämiksi.

css.php