KANNATTAA LUKEA KIINALAISEN HUAWEIN TUOTTEEN TAKUUSEEN LIITTYVÄ VASTUUNRAJOITUSLAUSEKE

Kun olet lukenut, kysy itseltäsi ymmärsitkö varmasti lukemasi.

Lauseke kuuluu seuraavasti: Kaikki tämän oppaan sisältö on toimitettu ”sellaisenaan”, minkäänlaista nimenoimaista tai hiljaista takuuta ei anneta siltä osin kuin sovellettava laki sallii, mukaan lukien, mutta näihin rajoittumatta, kaikki nimenomaiset takuut myyntikelpoisuudesta, sopivuudesta johonkin tiettyyn tarkoitukseen, siitä että tämän käyttöohjeen tarkkuus, luotettavuus tai sisältö ovat virheettömiä. Huawei ei ole vastuussa, siinä määrin kuin sovellettava lainsäädäntö sallii, erityisistä, satunnaisista, epäsuorista tai seuraamuksellisista vahingoista tai voittojen, liiketoimien, tuoton, tietojen, goodwill-säästöjen tai ennakoitujen säästöjen menetyksestä riippumatta siitä, ovatko tällaiset häviöt ennustettavissa vai ei. Huawein tässä oppaassa kuvatun tuotteen käytöstä johtuva korvausvastuu (tämä rajoitus ei koske korvausvastuuta henkilövahingoista, mikäli sovellettava laki kieltää sellaisen rajoituksen) rajoittuu asiakkaan tuotteesta maksamaan hintaan.

Laitteen suomalaisen toimittajan takuutodistuksessa lukee, että laitteella on valmistajan takuu 12 tai 24 kk ostopäivästä. Takuuehdot läytyvät laitteen myyntipakkauksesta.

Takuuaika ei löytynyt.

Meillä on vanha sanonta monismutkaisista asioista: ”Se on kiinalainen juttu.”

Useammalla lukemisella saa jonkinlaien käsityksen, mutta oikeuteen takuuasiassa ei kannattaisi mennä, kun turvallisuutta koskevat ohjeet ovat kuin lääkepakkauksessa. Kaikesta mahdollisesta on varoitettu.

Vastuunrajoituslauseketta lukemalla voi harjaannuttaa aivojaan.

4 kommenttia artikkeliin “KANNATTAA LUKEA KIINALAISEN HUAWEIN TUOTTEEN TAKUUSEEN LIITTYVÄ VASTUUNRAJOITUSLAUSEKE”
 1. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Eero,

  on juu monismutkainen juttu, mutta ei sitten kuitenkaan niinkään… avaimia em. tekstissä ovat ”…siltä osin kuin sovellettava laki sallii…”, ”…siinä määrin kuin sovellettava lainsäädäntö sallii…” ja ”…mikäli sovellettava laki kieltää sellaisen rajoituksen…”.

  Eli ostaessasi tuotteen Suomesta, EU:n ja Suomen takuita ja kuluttajansuojaa koskeva lainsäädäntö on voimassa myös tuon ”kiinalaisen jutun” perusteella.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kyllähän meidän oma lainsäädäntömme suojaa niin kauan kuin EU pysyy tekemissään vapaakauppasopimuksissa yritysten määräysvallan yläpuolella. Hillitön hinku sopimusten tekemiseen voi viedä harkintakyvyn.

  Huawein teksti avasi yhden uuden huumorilajin, jos kyseisille käytännöille jaksaa nauraa.

 3. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Alkaavat Kiinalaiset pikkuhiljaa oppimaan sen todellisuuden, etti ole mitään järkeä antaa hulluna kasaan , lapsityövoimalla ja riisikuppipalkalla, hosutulle tavaralle kahden vuoden takuita kun kama ei kestä edes kahta kuukautta käyttöä!
  Itse ostin tässä taannoin alle kaksi kk sitten superpower 125 rälläkän jolle sain 2 vuoden vaihtotakuun. Nyt on jo kolmas rälläkkä vaihdettu takuuseen. ensimäinen kesti tasan yhden laikan ennenkuin sanoi turrurrur toinen sanoi saman jo eka käynnistuksellä ja saas nähdä kuis käy tään kolmannen kanssa, huomenna olis tarkoitus kokeilla..
  siinäpä saattaa käydä niinkin että huonoa voi myydä halvalla, mutta hal´paa ei kalliilla lainkaan. On joko parannettava laatua tai annettava ilmaiseksi.
  Huawista sen verran, että mulla on ollut huawein mokkula jo 5 vuotta ja aina ovat operaatorit uupuneet ennen kuin se., mutta jospa tämä onkin se yksilö jonka takia ei ole syytä yleistää… Ihan niinkuin mun jääkaapipipakastin /(LG) joka on toiminut moitteetta jo 12 vuotta..
  Liekö niin että ne on kasannut se lapsi, joka on saanut ruoka-avustusta vanhemmiltaan?

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Meillä on ollut pitkään vaatimus asioiden selkeästä esittämisestä varsinkin tuotteisiin liittyvissä teksteissä.

  Kansainväliset markkinojat pyrkivät säästämään kustannuksissa ja laativat kaikille mantereille sopivat tekstit.

  Suomalaisen kuluttajan kannalta paras vaihtoehto olisi kertoa esimerkiksi ko tuotteesta mitkä lainsäätäjän sallimat rajoitukset ovat heillä käytössä.

  Järjen käyttö tuo selkeyttä, mikäli järkeä ei käytetä asian sotkemiseksi ja kuluttajan pelottelemiseksi tyytymään osaansa. Se ratkaisee mitä tekstin tekijä tavoittelee. Samoja lahjoja voi käyttää eri tarkoituksiin.

  Tuotteessa ei ole ilmennyt vielä mitään vikaa. Vain tämä tuotteen mukana tullut sanallinen osa synnyttää juttua lähestyvässä halloween hengessä.

css.php