OLETKO USKALTANUT AJATELLA KUINKA SINULLE KÄY

Olisi mielenkiintoista nähdä miten kansa reakoisi, jos useat kansanedustajat ilmoittaisivat toimivansa voimassa olevan lain vastaisesti. Tuskin hiljausuudella kuitattaisiin.

Kirkossa se on kuitenkin mahdollista. Kukaan ei tunnu reagoivan kun oppia venytetään kunkin mieltymyksen tai julkisuushakuisuuden mukaan. Viimeisinpänä samaa sukupuolta olevien kirkollinen vihkiminen. Kirkko voikin sen maallistuneena hyväksyä, mutta opin mukaan se ei ole mahdollista.

Kirkkoa on pidetty opin ylläpitäjänä. Sitä se ei enää ole. Kirkko toimii jonkinlaisena aisankannattajana kun ei ole voinut suuria muutoksia painettuun tekstiin tehdä. Sooloilevat papit hämmentävät niin, että vastuu oikeasta tiedosta siirtyy kuulijalle kuten savolainen sutkaus sen sattuvasti toteaa.

Mikä rangaistus ihmisten harhaanjohtamisesta lienee, kun Jeesuksen mukaan se parenpi vaihtoehto on myllynkivi kaulassa upottaminen syvyyksiin.

Kolmiyhteisen Jumalan tavoite on selkeä. Saada ihmiset viettämään ikiaikaa Heidän yhteydessään. Paikka kuvataan hyväksi.

Ihmiset kertovat uskovansa Jumalaan. Se on hyvä asia, mutta sillä ei tavoitetta saavuteta. Jumala ei myönnä suoria audiensseja. Kaikki tapahtuu Jeesuksen kautta. Siihen monen hyvät aikeet kompastuvatkin. Jeesus on sanonut: ”Joka häpeää Häntä ihmisten edessä, sitä Hän häpeää Jumalan edessä.”

Lausuma on säilynyt 2000 vuotta tuoreena ja edustaa syvää ihmistuntemusta sekä esittää avoimesti valintaperusteet. Avoimuus on ollut alusta asti opin perusta ja oikea tieto hyvin tärkeä.

Joku oli huolestunut tai halusi vain irvailla, kuinka kaikki sukupolvet, menneet, nykyiset ja tulevat, mahtuvat heille tarkoitettuun tilaan.

Huomaa.Nyt esitän omia ajatuksiani tilakysymyksestä. Jos iäisyyden olomuoto onkin mielentila. Toisille se on huono, eikä kohene ja toisille hyvä ja pysyvä. Tilasta ei ole puutetta, kuten Jeesus on luvannut. Tosin meidän ei tarvitse kantaa siitä huolta, vaan saamme keskittyä olennaiseen.

Nykyisin puhutaan valinnanvapaudesta, niikuin se olisi jotain uutta. Ihmiskunnalla on aina ollut valintaoikeus. Nykyinen olotila on valintamme tulos, jonka seurauksena otsa hiessä syömme leipämme. Sama valintaoikeus on edelleen voimassa ja sillä voi henkilökohtaisesti muuttaa asemansa. Valintaoikeuden käyttö vaatii havahtumista tilanteeseensa. Kannattaa käyttää oikeutensa, koska valitsematta jättäminen ei tuo etuja, eikä toimi puolustuksena.

PS. Kirkonkellojen soitto Aleppon uhreille on kirkolta merkittävä teko, jonka soisi leviävän lännen lisäksi Venäjän kirkkoihin Moskovaa myöten. Selvennyksenä sanottakoon ilmiön tuottavan, irrallisena julkisuushakuisena tekona, vain hetkellisiä hurskautuksia. Teot kun eivät ole ratkaisevassa asemassa. Teot ovat oheistuotteita, joskin merkittäviä.

Hauho 20.10.2016 Eero Heikkinen

Kommentointi on suljettu.

css.php