MIELENILMAISUT

En nyt pyri ottamaan kantaa minkään puolesta tai ketään vastaan. Pelkkää tutkailua ilmiöiden ympärillä.

On koko joukko asioita, joihin poliitikkojen olisi syytä puuttua ja kansalaisten vaatia parannusta.
Monet liikenneonnettomuudet johtuvat asenteellisestä käyttäytymisestä, niissä kuolee ja vammautuu suuri määrä kansalaisia. Periaatteessa ne on hiljaisesti hyväksytty ilman minkäänlaisia mielenilmaisuja. Laista piittaamatonta käyttäytymistä liikenteessä esiintyy automerkeittäin. Automainokset ruokkivat asennetta.

Nyt vaaditaan irtisanoutumaan rasismista. Ilmiö näyttää saavan jo rasistisia piirteitä. Poliittisia pisteitä haetaan leimaamalla kilpailijoita jopa hallituksen olemassaoloa vaarantaen. Huolestuttavaa on kun kaikilta vaaditaan samanlainen lausunto. Siinä on epäterve uhkailun maku. Poliitikko ei voisi edes tällä tavalla tarkastella aihetta.

Minua huolettaa vallan siirtyminen kauemmas ja keskittyminen. Heillä on väkivallan välineet virallisesti hallussaan. Kriisienhallintajoukot on jo nimenä outo ilmiö.

Itäblokki käytti väkivaltaa hallinnointiin useissa maissa, joista monet ovat nyt osa EU:ta. Heidän kokemuksiaan vallankäytöstä kannattaisi kuunnella. Ehkä kokemukset näkyvät heidän käyttäytymisessään. Heitä on jo uudessakin yhteisössä peitellysti uhkailtu.

Natsismi oli aikanaan virallinen valtapuolue ja valtiokoneisto. Ollakseen poliitikko oli silloinkin oltava mukana.

Kannattaisi miettiä pitääkö ylenpalttinen äänekäs vastustaminen yllä ääriliikkeitä. Vanhat uhat ovat yleensä mennyttä aikaa ja pienten piirien harraste. Hyödyllisempi olisi tarkkailla syntymässä olevia. Niiden huomaaminen onkin taitolaji. Demokratia on enemmistövaltaa, eikä se aina ole tervettä.

Rasismista on tullut leimakirves, jota vanhan ajan puufirmat käyttivät merkitsemiseen. Sillä saatiin pöllinpäähän pysyvä tunnus ja sortteerattiin uitossa eri lauttoihin, kukin puu merkkinsä mukaan.

24.09.2016 Eero Heikkinen

Kommentointi on suljettu.

css.php