EI MITÄÄN UUTTA AURINGON ALLA

KAUAN SITTEN LAUSUTTU ON PAIKKANSAPITÄVÄ TOTUUS. KAIKKI IHMISKUNNAN HYÖDYNTÄMÄT MAHDOLLISUUDET OVAT SYNTYSANOISTA LÄHTIEN OLLEET OLEMASSA. IHMINEN KAIKKINE TUTKIMUKSINEEN ON OLLUT PELKKÄ LÖYTÖRETKEILIJÄ. RETU KIVINEN KIVIKAUDELLA OLISI VOINUT KIITÄÄ ASFALTILLA, MIKÄLI OLISI TAJUNNUT, ETTÄ URHEILUAUTON AINEKSET OLIVAT KALLIOON KÄTKETTYNÄ.

KAIKEN TEKNISEN MULLISTUKSEN TAKANA IHMINEN ON PYSYNYT RAKENTEILTAAN MUUTTUMATTOMANA. EMME SUURESTI POIKKEA VUOSITUHANSIA VANHOISTA TAVOISTAMME. YLLÄMME LEIJUU VALTAVAN TUHON UHKA SUOJANAMME PELKO JA SIVISTYKSEN OHUT KUORI. MUUSTA SUOJASTA OLEMME KIELTÄYTYNEET OMILLA OHJELMILLAMME.

IHMISKUNTA ON HALUNNUT ITSENÄISTYÄ LUOMALLA KÄYTTÄYTYMISELLEEN NORMEJA, KESKINÄISIÄ KANSAINVÄLISIÄ SOPIMUKSIA JA NIIDEN PÖNKÄKSI ORGANISAATIOITA. USKOMME OLEVAMME KEHITTYNEENPIÄ KUIN EDELLISET EPÄONNISTUNEET SUKUPOLVET, NIINKUIN HEKIN AIKANAAN LUULIVAT ITSEÄÄN EDELTÄJIÄÄN PAREMMIKSI.

NORMIEMME JUURET OVAT USKONNOSTAMME PERÄISIN, MUTTA NIIDEN ALKUKOTI ON TEHOKKAAN ALASAJON KOHTEENA. IHMISKUNTA EI HALUA USKONTOOMME KUULUVAN AUKTORITEETIN ALAISUUTTA, VAAN HALUAA OLLA ITSE SE AUKTORITEETTI. TÄSSÄKÄÄN EI MITÄÄN UUTTA.

IHMISILLÄ KAUTTA HISTORIANSA ON OLLUT YHTEENLIITTYMIÄ. AKANSA ELÄNEET JA HAJONNEET, EIKÄ JUURI MIKÄÄN NIISTÄ OLE JÄTTÄNYT PYSYVÄÄ KAIPAUSTA. SYNTYAIKANA NIIHIN ON USKOTTU LUJASTI JA NIIDEN VARAAN ON RAKENTEITA LUOTU HAJOTAKSEEN TAAS UUDEN SUUNNITELMAN AINEKSIKSI.

JUURI UUTISISSA KUULTU KOMISSION PUHEENJOHTAJAN JUNCKERIN PUHE EU-PARLAMENTILLE OLI EUROOPPAPOPULISMIA PARHAIMMILLAAN. HÄN TUOMITSI POPULISMIKSI KAIKKI MUIDEN MIELIPITEET, ETENKIN KANSALLISET. SE OLI PEITELTYÄ BREXITHAUKUNTAA. RIVIEN VÄLIT OLIVAT PULLOLLAAN HUOLTA YHTEISÖN HAJOAMISVAIHEESTA. VALLANPITÄJÄT EIVÄT SIEDÄ BREXITEJÄ ELI ALAMAISUUDESTA KARKAAJIA.

BREXITIT OVAT IHMISKUNNALLE AIVAN VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ. ILMAN NIITÄ ITÄBLOGI OLISI EDELLEEN VOIMISSAAN. SUOMI VENÄJÄN VALLAN ALLA TAI KIINTEÄ OSA VENÄJÄÄ. ESPANJA OLISI MAURIEN JOHTAMA MUSLIMIMAA. AMERIKKA OLISI ENGLANNIN ALAINEN SIIRTOMAA.

KATSOTAANPA TOTUUTTA SILMIIN. MITKÄ OVAT KAIKKEIN PYSYVINPIÄ YHTEISKUNNALLISIA RAKENTEITA. YKSI ON YLITSE MUIDEN. KANSALLISVALTIO. JA PITKÄLTI BREXITIEN ANSIOTA. KANSALLISVALTIO ON JÄJESTELMÄ JOHON PALATAAN. VAHVISTYUKSEN SAAT VANHASTA TESTAMENTISTA. OPETTELE AIKAAMME MUKAUTTAVA LUKUTAITO JA LÖYTÄMÄÄN VASTAAVUUDET TÄMÄN PÄIVÄN TAPAHTUMIIN. KANSALLISET RAKENTEET OVAT TODELLA VANHA ILMIÖ, JOLLA ON OMA LUONNOLLINEN PERUSTA. NIISSÄ ON VÄHEMMÄN KEINOTEKOISIA PIIRTEITÄ.

IHMISKUNNAN ELÄMÄÄ VARJOSTAA JATKUVASTI UUDEN UHAN VARJO. EMME NIITÄ TUNNISTA. NE TULEVAT AINA UUDELLA ILMEELLÄ, ERI MUOTOISENA. VOIMME TIETÄMÄTTÄMME OLLA NIITÄ EDISTÄMÄSSÄ. KAIKKI VARAUTUMISET ON SUUNNATTU VANHANMALLISTEN UHKIEN TORJUNTAAN. JOHTAJIEN NÄKÖKYVYSTÄ EI OLE NÄIDEN TORJUNNASSA MITÄÄN APUA. HE SAATTAVAT ITSEKIN OLLA ASIAA EDISTÄVIÄ SOKEITA JUOKSUPOIKIA TAI ALULLE PANIJOITA.

PIDETÄÄNKÖ VANHOJA UHKAKUVIA PYSTYSSÄ HAKEMALLA NIIDEN VASTUSTAMISESTA POLIITTISIA PITEITÄ.

TEKNISEN KEHITYKSEN VAUHTI ON HURJA, MUTTA SE EI PYSTY MUUTTAMAAN PERUSIHMISTÄ EDES PIIRUN VERTAA. YK:N JULISTUKSET JA KANSAINVÄLISET SOPIMUKSET OVAT KEVYTTÄ TAVARAA MIELIALOJEN TUMMUESSA TAI VALLANHALUN SYTTYESSÄ TAI VALLAN MENETYKSEN UHATESSA.

PYSTYMME UUDISTAMAAN VAIN KALUSTOA.

20.09.2016 EERO HEIKKINEN

Kommentointi on suljettu.

css.php