PARLAMENTAARIKKOJEN TAUKOAMATON EU:N KEHUSKELU TUOKSAHTAA.

Eräs Hämeen Sanomien mielipidevieras, kuten myös parlamentaarikko Pietikäinenkin ylistivät kansan parjaaman kurkkudirektiivin merkitystä kuljetuskustannuksiin. Mielestäni valtavat säästöt kuljetuksissa tulisi, jos EU puuttuisi todellisiin hukkareissuihin. Miksi vain kurkut pitää olla suoria, kun esimerkiksi turistit kuljetaan lähes ässän muodossa ja paljon kauemmas. Perille päästyään kurkut syödään.

Sitävastoin turistit tulevat tuliaisineen takaisin lähtöruutuun. Siis kaksinkertaiset kuljetuskustannukset kurkkuun nähden ja vielä epätaloudellinen kuljetusasento.

Kurkkudirektiivin syntyyn me suomalaiset voimme mahdollisesti olla osasyyllisiä. Kansan käytössä on paljon valmiita sanontoja kuvaamaan sattuvasti tiettyjä tilanteita. Kuulema opettajatkin, eivätkä vain kiukustuneet lapset, huutavat ”kurkku suorana”. Jonkun toisen kansan sanonnasta on johdettava turistien kuljetusongelmaan säästödirektiivi. Suomen ”koivet oikosena” ei tunnu elämänmyönteiseltä, vaikka säästeliäs asento onkin. Suosittelen yhteisöä laatimaan pikavauhtia turistien kuljetuskonedirektiivin, joka olisi sopusoinnussa matkustusasentodirektiivin kanssa.

Voimme kai vetää johtopäätöksen, ettei EU ole halukas puuttumaan mihinkään yhteisön kannatusta kansan keskuudessa nakertavaan tärkeäänkään ongelmaan. EU:n pystyssä pitäminen vaatii, sieltä leipänsä saavien ja siitä jotenkin hyötyvien, jatkuvaa olemattomien asioiden kehuskelua. Mukavahan tärkeisiin EU kokouksiin on ”ässänä” matkustaa valtion laskuun, edestakaisin.

Hauho 30.07.2016 Eero Heikkinen

Kommentointi on suljettu.

css.php