BREXITIN PALJASTAMANA EU MUISTUTTAA INTIAN PYHÄÄ ELÄINTÄ.

EU-johtajat kiukuttelevat ja syyttävät kritiikin aiheuttaneen brexitin. Kirjoitin Juhannuspyhänä 26.6 alla olevan kirjoituksen. Julkaisen sen nyt:

OPITAANKO EU:SSA VIELÄKÄÄN LUKEMAAN TIENVIITTOJA.

Nyt olisi mahdollisuus harjaantua.

Saksa, Ranska, Italia, Hollanti, Luxenburg ja Belgia, EEC:n perustajajäsenet kokoontuvat pohtimaan järjestönsä tulevaisuutta. Belgiassa on EU:n pääkaupunki. Hollanti ja etenkin Luxenburg ovat veroparatiiseja. Italia on huojuva talo. Saksa johtaa EU:ta rautaisella otteella hyödyttäen omaa asemaansa. Ranska yrittää velkaa ottamalla pysyä eliitin mukana.

Huutolaispojat, entiset Efta- ja itäblogin maat odottavat jännityksellä päätöksiä kun yksi heistä päätti perustaa oman taloudenpidon. EU on nukkunut syvää Rem-unta, vaikka sisin on mätänemässä.

Kukaan ei luota tulevaisuuteen. Kaikki elävät tässä ja nyt. Nopea rikastuminen katsotaan oikeaksi toimintatavaksi. Pitkäaikaisiin ei ole syytä sitoutua. Yritykset eivät tuota neitseellistä rahaa yhteiskunnan tarpeisiin, vaan lisääntyvässä määrin roikkuvat verovarojen kiertotaloudessa. Eli niiden liiketoiminta perustuu verottajan kokoamiin varoihin. Rahojen kierto kuitenkin katkeaa veroparatiiseihin ja katoaa kansainvälisiin osinkoihin. Syntyy tilaa uudelle lainanotolle.

Piensijoittajien kultakuume on eräs taudin oire ja nostaa näppinsäpolttaneiden määrää. Arvonvaihtelun mekanismin tunteminen ei riitä kultaankaan sijoittamisessa. Tulee tuntea tai paremminkin aavistaa hysterian vaikutus ja syntymekanismi tai tarkemmin sanottuna hysterian synnyttäjien ajattelu.

Kaikki vaikeudet eivät suinkaan ole yhteisön syytä, mutta se on kykenemätön oikeisiin ratkaisuihin estäen jäsenvaltioilta itsenäisen toimintamahdollisuuden. Istumme syytettyjen penkillä milloin mistäkin toimenpiteestä. EU mätänee sisältä kuten aikaisemmatkin keskitetyn vallan yhteisöt ja nyt vielä tämä brexit.

On virinnyt vaatimus uusintaäänestyksestä, vakiintuneeseen EU-malliin. Muistuttaa samankaltaisuudellaan Prahan-kevättä -68, kun ystävällismielisten naapureiden tankit vyöryivät Prahan kaduille. Tavoite on sama, vain menetelmässä on pieni ero. Alamaisuudesta ei karata.

Mitkään tunnetut yhteiskuntamallit eivät sovellu itsenäisten valtioiden muodostaman liiton hallitsemiseen. Voi olla ettei sellaista ole edes keksittävissä. Ei tällaista laumaa hallitse itse – rautakanslerikaan. Varsinkin Englannilla on vuosisatojen itsenäisyys ja koskemattomuus takana. Demokratia ei kuulu EU:n vahvuuksiin, vaikka sitä esitelläänkin vientituotteena.

EU:n olisi pitänyt pysyä talousyhteisönä, joksi se alun perin suunniteltiinkin. Termi rauhanyhteisö keksittiin politisoitumisen perusteluksi. Tosiasiassa eurooppalaiset olivat väsyneet sotimiseen ja halusivat vain käydä kauppaa vältellen kansojen välisiä polittisia ongelmia vapaina kukkopojista.

Englantilaisten pelottelu ei tuottanut oikeaa äänestystulosta. Nyt yritetään talouden jälkijäristyksellä. Jo nyt viikonvaihteessa ovat talougurut laskeneet menetykseksi 2000 miljardia dollaria kurssilaskuina.

Kurssi on aina oletettu arvo, jonka joku on ehkä valmis maksamaan. Oikea kurssi on se jonka joku maksaa todellisuudessa. Muuttunut kurssi on taas senhetkinen oletettu kurssi. Eli tuo 2000 miljardia on ollut pelkkä mielikuva. Osakkeiden takana olevat yritykset ovat edelleen yhtä todellisia kuin ennen äänestystulosta, jos niiden toiminta on tervettä ja tuotteet haluttuja.

Arvonmuutokset ovat oiva pelottelun väline politikoille ja tarjoaa tuottomahdollisuuden taitavalle sijoittajalle ja tappion vastapuolelle. Valuttakurssien muutoksilla pankit rokottavat Euroopan väestöä.

Pelottelu kaupankäynnin vaikeutumisella Englannin kanssa kohdistuu pääosin kansaan Tosiasiassa kukaan kauppamies ei ole niin tyhmä, että hylkäisi noin ison markkinan. Politikot yrittävät käyttää vaikeuttamista vallan välineenä. Juuri näistä syistä EU olisi terveenpi puhtaana kauppajärjestönä.

Hauho 26.6.2016
Eero Heikkinen
Hauho

Kommentointi on suljettu.

css.php