MITEN HÄVISI KIRJOITUKSENI SUNNY CAR CENTTERISTÄ

TÄLLE SE NÄYTTÄÄ. MUTTA JOKU TIETÄÄ EHKÄ PAREMMIN.

Kirjoitukseni eli kahdeksan vuorokauden aikana, mutta ei ajallisesti täyttä seitsemää vuorokautta. Tuli mieleen F. E. Sillanpään romaani:”Nuorena nukkunut.” Ehkä ainut yhteinen tekijä Sillanpään kanssa oli tekstini elinikä.

Ensimmäinen kirjoitukseni helmikuun 7. päivänä 2016 katosi samoin melko pian. Se käsitteli pakolaiskysymystä ja siihen liittyvää presidentin puhetta.

Mikä onkaan pitkän iän salaisuus kun HS-blogissa vanhimmat kirjoitukset ovat juuri viettäneet ensimmäistä vuosipäiväänsä.

Sunny-kirjoituksessani puhuin pääasian ymmärtämisen tärkeydestä. Kun politiikan pääasia on aivan eri kuin hallinnon rattaissa olevan asian pääasia. Politiikan pääasia voi nousta niin ylivoimaiseen asemaan, ettei tuoksinassa synny hyötyä edes kilvan voittaneelle puolueelle. Saattaa tulla se maailmankuulu Pyrrhoksen voitto. Näyttää, että sekin on politikoille tavoittelemisen arvoinen voitto.

Onkohan myös niin. että tämän aiheen käsittelyä häiritsee pitkä, epämääräisyyksiä sisältävä historia kuntien ja yritysten välillä.

Mainitsin kirjoituksessani tarpeesta ottaa käyttöön MÄMMILÄ-palkinto. Politiikassa yleensäkin sille näyttäisi olevan jakoperusteita. Voisi tervehdyttää asioiden käsittelyä ja saattaa ne oikeat pääasiat kunniaan.

Seuraavana eläinten elämänviisautta ja toisia arvostavaa käyttäytymistä horjumattomalla tyylillä toteutettuna;

Kaksi joutsenta jäi viettämään talvea sulapaikkaan. Nuori ei ollut kehittynyt tarpeeksi lähteäkseen muuttomatkalle ja vanhemman lentokyky oli heikentynyt. Tammikuun pakkaset jäädyttivät ruokailupaikat, Lisäruoka kävi tarpeelliseksi.

Joutsenia kertyi lisää. Ne ruokailivat sulassa sovussa. Jokaisella oli oma vuoronsa ja sitä kunnioitettiin. Samalle apajalle ilmestyi rähisevä naakka ja varisparvi. Ne levittelivät ruuan laajalle ja sotkivat paikan keskenään kilpaillen. Joutsenet odottivat tyynesti näiltäkin vapautuvaa ruokailuvuoroa.

Järjestimme ruokapaikan uudelleen. Paikalle pääsi vain ne, jotka osasivat syödä siististi. Paikan luonne muuttui täysin.

Samanlaisen järjestelyn äänestäjien pitäisi tehdä seuraavissa kunnallisvaaleissa.

Nuorempi joutsen menehtyi pakkaseen vanhemman hyvästä huolenpidosta huolimatta.

Hauho 20.03.2016

Eero Heikkinen

Kommentointi on suljettu.

css.php